Home

VESTI

Objavljen muzički program Summer3p festivala

No Comments Festival

Objavljen muzički program Summer3p festivala

Obaveštavamo vas da je objavljen kompletan muzički program festivala elektronske muzike Summer3p koji se održava od 22. do 25. jula.

 

Lokacija – Termalni bazen i Muški štrand na Paliću.

Prvog dana festivala, u četvrtak, 22. jula, nastupiće Izhevski, Jarle Braathen, Phantom i Mystique.

 

Ruski DJ Dimitriy Pushkarev, poznatiji kao Izhevski je svoju DJ karijeru započeo u moskovskom Mix clubu i na talasima Deepmix Moscow Radija.

 

Danas redovno radi u moskovskim klubovima kao što su Shanti, Paparazzi Bar, Propaganda i mnogim drugim.

 

Objavljen muzički program Summer3p festivala
Objavljen muzički program Summer3p festivala

 

U poslednje tri godine, Izhevski je puštao muziku po celoj Rusiji, Evropi i Južnoj Americi.   

(http://www.myspace.com/izhevskidima)

Norveški DJ Jarle Braathen a.k.a. Dj Bobtraxx and Zauberfluten je počeo da se bavi DJ-ingom krajem 80-ih i početkom 90-ih sa samo 15 godina i od tada je nastupao u svim bitnijim klubovima u Oslu, organizovao žurke i sarađivao sa DJ-evima iz celog sveta. Nakon gostovanja na Ibizi gde se odazvao na poziv Geeja Moora (Gee Moore), Braathen je razvio poseban stil kroz mešavinu chill/disco, baleric/house i electro/tech elemenata.

(http://www.myspace.com/djbobtraxx)

Drugog dana Festivala, u petak, 23. jula, nastupaju Soul Of Man, DJ Pips i James Allardyce.

Justin Rushmore a.k.a. Soul of Man je jedan od pionira dance scene i jedan od pokretača etikete Finger Lickin' Records. Svoju reputaciju u DJ-ingu stekao je energičnim setovima koji se oslanjaju na funk, techno, electro i house. Do sada je gostovao na svim značajnijim festivalima koji okupljaju DJ-eve iz celog sveta – na Ibizi, u Londonu, Amsterdamu, Sankt Peterburgu, Budimpešti…
Vodio je radijske emisije na Kiss FM-u i Ministry of Sound Radiju, a uradio je i veliki broj mixeva na Radio One show programu Annie Nightingale, kao i mix za Annie Mac.   
U saradnji sa kolegom Jemom Panufnikom, pod zajedničkom etiketom Finger Lickin' Records, od 90-ih je snimio preko 50 izdanja pod imenom Soul of Man. Takođe, i remixe za Dub Pistols, Fluke, Dreadzone, Doug Lazy, James Taylor Quartet i mnoge druge.
Justin trenutno radi pod imenom Rushmore & Fiasco, pod kojim je uradio remix And The Beat Goes On za Cubric records.

(http://www.myspace.com/thesoulofman)

 

 

Jarle Braathen

Jarle Braathen

 

Trećeg dana Festivala, u subotu, 24. jula, nastupaju Egostereo, Ascaloon i Chrono.

Pod imenom Egostereo koje ukazuje na unutrašnje jedinstvo ove grupe, rade Sandrino Beesley i Danny Minkella.
Ime su izgradili izdanjima za Renaissance, Big Love i Audio Therapy stekavši priznanje od strane autoriteta kao što su Sasha, Paul Van Dyk, Tiesto, Digweed, Armin Van Buuren, Dave Seaman i drugi.
Studijski rad Egosterea odlikuje se visokim produkcijskim nivoom i žanrovskom raznolikošću koja tvori njihov prepoznatljiv stil.

(http://www.myspace.com/egostereo)

Poslednjeg festivalskog dana, u nedelju, 25. jula, nastupaju Marko Milosavljević, Zero i Kibz b2b Dfndr.

DJ Marko Milosavljević je rođen u Trsteniku, a pored Marka Nastića i Dejana Milićevića, koje navodi kao svoje uzore, danas je jedan od trenutno najpopularnijih DJ-eva u Beogradu i Srbiji.
Do sada je nastupao na gotovo svim važnim festivalima u Srbiji i regionu, a pre dve godine je nastupao samostalno po Španiji. Marko Milosavljević je lejbl menadžer prve domaće i inostrano zapažene etikete Recon Warriors i njenih pod-izdavačkih kuća Recon Light i Traffica.
Svoj produkcijski prvenac beleži na kompilaciji B92 Belgrade Coffee Shop (2006), potom slede izdanja za holandske etikete Luxaflex i Shadowfax, kao i Jesus loved You, nakon čega se fokusira na produkcijski rad za matične etikete.
Na Radiju B92, zajedno sa Markom Nastićem, petkom kreira emisiju Music For Body & Soul, a deo je i DJ Burn tima, zajedno sa Dejanom Milićevićem.

(http://www.myspace.com/markomilosavljevic)

VJ podrška tokom celog Festivala biće Kids On Truth.

Više informacija o svim izvođačima možete pronaći na sajtu Festivala –  http://www.summer3p.org

Uskoro možete očekivati kompletnu satnicu Festivala.

Počela je pretprodaja karata za Summer3p festival 2010
Počela je pretprodaja karata za Summer3p festival 2010

U toku je pretprodaja karata za Summer3p festival.

Kompleti karata po ceni od 900 dinara, mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima (i online putem njihove zvanične internet prezentacije –  www.eventim.rs

Pojedinačne ulaznice za svaki dan moći će da se kupe od prvog dana Summer3pa, 22. jula, na blagajni festivala, po ceni od 300 dinara.

Odlična elektronska muzika u autentičnom, prirodnom ambijentu na samoj obali Palićkog jezera, festival Summer3p čine impresivnim letnjim provodom pod otvorenim nebom.

Pored muzičkog programa, Summer3p će i ove godine biti i mesto okupljanja, saradnje i komunikacije posetilaca iz regiona i sveta, kroz niz interesantnih i angažovanih radionica, tribina i kampanja.

Posetioci će, takođe, imati priliku da uzmu učešće u umetničkim radionicama.

Ovogodišnji Summer3p održava se u znaku dve kampanje: Stop nasilju! i Očistimo jezero Palić.

Dve fotografije snimljene na prošlogodišnjem Summer3p festivalu ušle su u finale manifestacije UK Festival Awards u kategoriji Fan Photo Award, tako da se Summer3p festival našao u društvu najpoznatijih evropskih festivala kao što su Isle Of Wight, Glastonbury, T In the Park, Sonisphere i Big Chill, kao jedini festival iz Srbije i regiona.

UK Festival Awards (www.festivalawards.com) je najpoznatija manifestacija koja se bavi festivalima i tretira se kao Oskar u muzičkoj industriji (kada su festivali u pitanju). U pitanju je jedina dodela nagrada posvećena evropskoj festivalskoj industriji, a Summer3p se našao u finalu sa još 9 festivala i ukupno 30 fotografija. (Dve pomenute fotografije sa sedmog Summer3p festivala nalaze se u prilogu)

 

 

Počela je pretprodaja karata za Summer3p festival 2010
Počela je pretprodaja karata za Summer3p festival 2010

Summer3p  je nastao 2003. godine i tradicionalno se održava u vreme Festivala evropskog filma Palić. Nakon izmena u organizaciji, od 2005. godine, bogat program elektronske muzike, kao i ostali sadržaji na festivalu (brojne radionice, tribine i izložbe), privlače blizu 10.000 posetilaca svake godine.

Među izvođačima koji su do sada nastupili na Summer3pu, više je poznatih svetskih DJ-eva, izdvajamo samo neke: Matt Cantor (Freestylers), Chris Carter, James Allardyce, SCSI-9, Aril Brikha, Jody Wisternoff, Featurecast, Robert Babicz i mnogi drugi.

Uskoro možete očekivati više informacija o muzičkom programu i pratećim sadržajima.

Organizatori festivala su udruženje AŠC i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo iz Subotice – FOKUS.

 

 

Posetite zvaničnu internet prezentaciju:
www.summer3p.org