Home

VESTI

O-Ruk & Re:Make festival najavljuju koncert

No Comments Festival

O-Ruk & Re:Make festival najavljuju koncertDruge večeri festivala RE:make, koji će se događati od 31.10. do 4.11. u Kulturnom Centru Grad, posetioci će se susresti sa dve zanimljive grupe iz Slovenije i jednim kantautorom iz Beograda. Ono što ih spaja je elektronski zvuk kombinovan sa gitarskim rifovima.
  
It’s everyone else je duo čiji se žanr plovi po nemirnim vodama industrialnog panka, nojza, sinth-rocka i psihodelične melodike. 
  

Njihova obeležja su sintetizator zvuka, sempler i dva vokala, koji proizvode šizofreničan zvuk ispresecan kako sanjalačkom poetikom tako i sirovošću i brutalnom iskrenošću.

Počeci It’s everyone else datiraju od 2009, kada su svoje stvaralačke snage spojili Lucijan Prelog i Pika Golob. Posle nekoliko početnih koncerata sledilo je iskustvo sa koncertiranjem po slovenačkim klubovima zvano Klubski maraton, koji svake godine organizuje Radio Študent iz Ljubljane. Godine 2011. su svirali na domaćim binama, gde su imali mogućnost da nastupaju sa muzičkim grupama kao što su Arabot, Atari Teenage Riot, Don Vito, Graf Orlock, Monno i Nikki Louder. Početkom maja 2012. zajedno su sa bendom Ludovik Material krenuli na prvu evropsku turneju. Prvenac Is it me? su izdali sami.

It’s Everyone Else: Lucijan Prelog – sintesajzer, vokal, sempleri, Pika Golob – sintesajzer, vokal, sempleri.

 

ItsEveryoneElse

 

 

 O-Ruk & Re:Make festival najavljuju koncert

O-Ruk & Re:Make festival najavljuju koncert

 

 
Ludovik Material je tročlana elektro-pank grupa iz Ljubljane, koja se formirala u maju 2011. Članovi benda su bivši trens producent, basista koji želi da svira bubnjeve i pevačica koja želi da svira bas gitaru.

Prvo priznanje bendu došlo je od strane komisije Klubskog maratona koji je pored ostalih pet bendova u 2011. odabrao i trojku Ludovik Material, omogućujući im turneju po slovenačkim alternativnim klubovima i medijsku prezentaciju. Na turneji Klupskog maratona grupa je konsolidovala svoj zvuk i nastup uživo. Odmah posle turneje bend izdaje demo snimak sa črtiri pesme. U februaru 2012. Ludovik Material počinje sa snimanjem svog prvenca, koji je izašao za izdavačku kuću Kapa Records u maju iste godine.

Sledila je evropska turneja sa bendom It's everyone else po Austriji, Nemačkoj i Češkoj. Ludovik Material: Tina Perić – vocal, Matija Dolenc – računar, gitara, sintesajzer, Jernej Koren – bubnjevi

LUDOVIK-MATERIAL

 

 

 O-Ruk & Re:Make festival najavljuju koncert

O-Ruk & Re:Make festival najavljuju koncert

 

 

Ex>Misha je jedan od omiljenijih lo-fi kantautora iz Beograda. U poslednjih petnest godina objavio je devet albuma različitog žanrovskog usmerenja: od akustičnih početaka, indie gitarskog zvuka na sredini, ka sve većem uvođenju elektronskog zvuka na skorijim albumima. Duboko lični stav obeležava teme kojima se bavi, pokušavajući kroz trivijalno i svakodnevno da dopre do opšteg i bitnog, uz nešto humora i blage gorčine. Koncerti su na granici performansa i vrlo energični, dok nastup zahteva i obično uključuje i učešće publike. Posvećen je uklanjanju distance između izvođača i publike.

Pored solo albuma, Ex>Misha je radio sa bendovima Čelik promet, Grupa kao takva, bio član Horkeškarta i Horkestra, a imao je i mnogobrojne saradnje. Bio je organizator festivala kućne muzike „Čudovišta izlaze noću“. Nastupa po beogradskim klubovima, a nedavno je imao i nastup u Beču.

www.exmisha.bandcamp.com

 
Link događaja: