Home

VESTI

Nišville višestruko vraća uloženo

No Comments Festival

Nišville višestruko vraća uloženoNa izjavu gradinačelnika Niša, dr Zorana Perišića da će Nišvillu kao i ostalima u kulturi budžet za 2013. godinu biti povećan za 5,5% – direktor Nišville jazz festivala Ivan Blagojević kaže da na ovaj način grad šalje lošu poruku organizatoru – u smislu da ne treba da se trude da unaprede festival, jer “radili ne radili” – svi će dobiti istih 5,5 posto.
   
Blagojević kaže da se povećanjem od 5,5 posto, izdvajanja za Nišville realno umanjuju zbog ino karaktera festivala, i podseća da je ove godine rast kursa Evra bio 15%, a planirana inflacija za 2013 je 10,1%.
   

Direktor Nišvilla moli gradonačelnika da na sednici Gradskog veća, prilikom predlaganja konačne verzije budžeta  Niša, pokuša da objasni većnicima da Nišville nije trošak za gradski budžet, već naprotiv – da se Nišville itekako isplati gradu jer na jedan uložen dinar u Nišville – grad dobije direktno i indirektno 3 dinara od svih onih koji prihoduju tokom festivala – bilo da je reč o niškim tehničkim ekipama, hotelima, ugostiteljskim i trgovinskim objektima. Naravno da će grad više zaraditi ako više uloži  u festival, jer EXIT već sada omogući da se u kasu Novog Sada slije više od milijardu  dinara godišnje.

 

 

 Nišville višestruko vraća uloženo

Nišville višestruko vraća uloženo

 

 

Ivan Blagojević pohvaljuje obećanje gradonačelnika da obezbedi sponzore za Nišville, jer gradska izdvajanja predstavljaju tek trećinu planiranoig budžeta za festival, i nada se da će se naporima gradobačelnika pridružiti i svih 12 niških poslanika u republičkom parlamentu, kako bi najvažnije gradske kulturne i sportske manifestacije došle do dodatnih sredstava koja bi se, na kraju, opet indirektno slila u gradski budžet.

 

Po ekonomskim pokazateljima  Nišville jeste daleko najisplativija gradska manifestacija, a benefit u vidu promocije grada Niša u svetu,  je nemerljiv.