Home

VESTI

Nisville 2013: Ukida se Šabanov stage

No Comments Festival

Nisville 2013: Ukida se Šabanov stageNišville jazz festival je odlučio da ove godine ne organizuje besplatni uvodni program – mini festival „Prijatelji Šabanu“. Razlog tome je, po rečima direktora Nišvila Ivana Blagojevića, apsolutna nezainteresovanost  sponzora i donatora.
  

Blagojević podseća da je Nišville prošle godine napravio značajan gubitak organizacijom dvodnevnog festivala posvećenom  kralju romske muzike u amfiteatru kod spomenika Šabanu Bajramoviću.

   

Ove godine Nišville ima ozbiljnih problema sa prikupljanjem sredstava (ugovorena je tek jedna trećina budžeta, a uplaćen svega jedan milion dinara!!!!), pa festival više ne može da se upušta u rizik da ovaj program organizuje iz sopstvenih sredstava, jer para trenutno nema ni za kupovinu avio karata za učesnike glavnog programa. Ni jedna nevladina organizacija, a ni grad nisu pokazali interesovanje da ova značajna umetničko turistička manifestacija opstane.

 

Nišville je ove godine, po savetu gradonačelnika, konkurisao  projektom za sredstva Uprave za privredu i održivi razvoj, ali je naišao na nepremostivu prepreku, odnosno na Zakon o javnim nabavkama, koji predviđa minimum tri ponude za svakog izvođača  – koji po logici stvari, zastupa samo jedan menadžment!!!!

 

 

 Nisville 2013: Ukida se Šabanov stage

Nisville 2013: Ukida se Šabanov stage

 

 

Inače, ranije je planirano da ove godine festival na River stejdžu – koji je i svojevrsna promocija tolerancije – traje tri dana: 12, 13. i 14. avgusta uz učešće 9  bendova iz 6 zemalja.