Home

VESTI

Ne propustite na Mikseru, VI dan

No Comments Festival

Ne propustite na Mikseru, VI danMikser Expo Highlights vam predstavlja priznatu švedsku industrijsku dizajnerku Miu Cullin, poznatu po saradnji sa kompanijom IKEA i Irenu Dobosz, menadžerku za održivi razvoj u kompaniji IKEA za Jugoistočnu Evropu.
 

U programu "Urbane transformacije" učetvuju: Todd Rouch iz Njujorka, arhitekta i profesor na Kolumbija univerzitetu, Piet Vollaard, Roterdam, arhitekta i medijator, direktor najuticajnijeg holandskog veb portala ArchiNed, Alexander Vollebregt, Roterdam, koordinator programa koji se bave siromašnim društvima i ravnopravnosti u gradovima.
 

Na Converse Parobrod bini filmski odabir Srđana Ćešića i bend KEC KEC, izložba "Imamo plan", koja predstavlja projekte za lepši život u Beogradu u Novoj Mladosti, Crnogorska 1, i još mnogo toga.

Urbane transformacije / Autor projekta: Ivan Kucina / Krug, Braće Krsmanović 8

DISKUSIJE / 11h – 14h

Tema: Natural Today

Moderator: Todd Rouhe, Njujork, arhitekta i profesor na Kolumbija univerzitetu, osnivač nagrađivanog arhitektonskog studija Common Room koji se bavi istraživanjima odnosa gradskih prostora i novih oblika društvenosti.

Piet Vollaard, Roterdam, arhitekta i medijator, direktor najuticajnijeg holandskog veb portala ArchiNed i dugogodišnji glavni urednik holandsog arhitektonskog vodiča.

Alexander Vollebregt, Roterdam, koordinira istraživačke i obrazovne programe na TU Delft koji se bave siromašnim društivma i pitanjima ravnopravnosti u gradovima.

DISKUSIJE / 15h – 18h

Tema: Social Chance

Moderator: Glen Weiss, Njujork, umetnički producent i aktivista, odgovoran za uvođenje umetnosti u javnom prostoru Tajms Skvera

Giulia Fiocca i Lorenzo Romito, Rim, članovi grupe arhitekata i društvenih aktivista Stalker/ Osservatorio Nomade koji saradjuju na društveno angažovanim projektima koji se bave pitanjima odnosa lokalne zajednice i emigracije u Italiji.

Michael Obrist, Beč, član svetski priznatog petočlanog arhitektoskog studija feld72 koji radi u graničnoj oblasti između arhitekture, primenjenog urbanizma i umetnosti u gradovima širom sveta.

Miguel Rables Duran -Njujork, urbanista i direktor programa Urbanih ekologija na Parsons School of Design, sa velikim internacionalnim iskustvom u koordinaciji transdisciplinarnih projekata u čijem fokusu je građansko angažovanje u rešavanju urbanih konflikta.

 

 

 Ne propustite na Mikseru, VI dan

Ne propustite na Mikseru, VI dan

 

 

JAVNA PREDAVANJA / 19h-21h

 

Emiliano Gandolfi Miguel Rables Duran, Ibiza, Njujork, urbanisti osnivači studija Cohbitation Strategies, koji istražuje innovativne oblike društvene kooperacije u transformaciji gradova u svetu.

Todd Rouhe, Njujork i Lars Fischer, Brisel, arhitekti i osnivači nagrađivanog arhitektonskog studija Common Room koja se bavi istraživanjima odnosa gradskih prostora i novih oblika društvenosti u SAD I EU.

17h / Predavanje: Irena Dobosz / IKEA / Mikser Expo Highlights powered by Gorenje / Mikser House, Karađorđeva 46

Irena Dobosz, Menadžer za održivi razvoj u IKEA Jugoistočna Evropa. Govori na temu "Održivi razvoj proizvoda – od dizajnerske ideje do finalnog proizvoda".

18h / Švedska na Mikseru / Predavanje: Mia Cullin / Mikser Expo Highlights powered by Gorenje / Mikser House, Karađorđeva 46

Priznata švedska industrijska dizajnerka Mia Cullin, poznata po saradnji sa kompanijom IKEA, održaće prezentaciju pod nazivom"Vidljive veze i modularnost". Mia Cullin je osvojila posebno priznanje Design Report Award 2006. godine, dok je njen proizvod FLAKE osvojio Interior Innovation Award u Kelnu 2007. godine. Među njenim klijentima su Woodnotes, Nola, IKEA, Habitat i Atelje Lyktan. Svoje radove izlagala je u Milanu, Tokiju, Londonu, Los Anđelesu, Njujorku.

 

Iznenađenje na Mikser Tuborg Stage-u! Vračar Rocks na Mikseru (21:00 DJ Dulex, 21:40 Mravi, 22:50 Naked).

 

Mikser Tuborg bina / Stovarište, Mostarska 5

Vračar Rocks na Mikseru

21:00 DJ Dulex

21:40 Mravi

22:50 Naked

00:00 Jam Session

Converse Parobrod bina / Parobrod Župa

20:45 – 21:00 Projekcije filmova: Srđan Ćešić

21:00 – 22:15 Koncert KEC KEC

23:00 – 00:00 Video umetnici i Parobrod muzički program

Izložba Imamo plan / Imamo plan – Uticajna grupa / Nova Mladost, Crnogorska 1

Izložba "Imamo plan" predstavlja projekte za lepši život u Beogradu.

Udruženje građana  "Imamo Plan" je otvorena multidisciplinarna grupa entuzijasta koji svojim idejama i radom žele da ulepšaju život u gradu.Naše ideje prvo prolaze kroz diskusiju i  špalir konstruktivnih kritika na internet forumu Beobuild, zatim, kada su sazrele, pretvaramo ih u konkretne projekte koje poklanjamo nadležnim institucijama i sugrađanima ili sami sprovodimo u delo. Raznolikost naših članova oslikava se u širokom spektru aktivnosti udruženja od optimizacije gradskog prevoza preko saobraćajnih rešenja do organizacije otvorene škole urbanizma. Verujemo u inicijative pojedinaca, saradnju među građanima, i povrh svega u snagu mašte.