Home

VESTI

Naši bendovi na Jelen Pivo Live!

No Comments Festival

SlaptrapNa festivalu Jelen pivo Live koji počinje u petak 18. septembra, nastupiće nekoliko bendova koji su svoje debi albume objavili u okviru edicije Nova srpska scena – Nežni Dalibor, ŽeneKese, Nikad Dosta i Slaptrap.

Prvog dana festivala, u okviru glavnog programa koji se odvija u Velikoj sali SKC-a nastupiće bend ŽeneKese (20.30h), dok će sutradan na istom mestu koncert održati Nežni Dalibor (20.30h). Nikad Dosta će nastupiti u petak (22h), u malom klubu SKC-a, dok će sutradan na istom mestu nastupiti Slaptrap (21h).

ŽeneKese nastupaju od 2005. godine, a nedavno je izašao istoimeni debi album sa 11 pesama, sa kog su, na radio i TV stanicama plasirana dva singla, Bez tebe (za koju je snimljen i spot) i Šta bi bilo kada bi ti dao sve što imam. Nastupili su na EXIT-u (2006 – 2008), u Domu omladine (2007), Art & Music festivalu u Puli (2008), i kao predgrupa na velikom ovogodišnjem koncertu Partibrejkersa u Domu omladine. Njihovi singlovi su se više puta nalazili u vrhu relevantnih domaćih radio lista. 

 

ŽeneKese

Prvi album grupe Nežni Dalibor – Sredstva i veštine, objavljen je u septembru prošle godine kao prvo u nizu izdanja u ediciji Nova srpska scena. Bend je prethodnih nekoliko meseci održao više uspešnih koncerata u Srbiji i regionu: Exit festival, Ljubljana, Zagreb, Koper, Skoplje, Vranje, Sremska Mitrovica, Novi Sad, Gornji Milanovac… Web magazin Popboks proglasio je Ti si sam, prvi singl sa albuma za najbolju domaću pesmu 2008. godine. Ova pesma je, kao i naredni singl Metronom, provela više nedelja u vrhu relevantnih top lista u Srbiji.

Nikad Dosta su nastali 1996. i nedavno su snimili svoj debi album Zaklon, otklon, svima poklon kao peto izdanje u ediciji Nova srspka scena. Na debi albumu se nalazi 14 pesama i uskoro se očekuje spot za pesmu Nikad Dosta. Nedavno su svirali u okviru muzičkog programa Festivala evropskog filma Palić.

 

Nežni Dalibor

 

Slaptrap, trio iz Novog Sada nastao je 2003. Njihov singl Ja sam lenj, sa demo materijala našao se na prvom mestu top liste domaćih singlova Radija B92. Prvi album Mlad i perspektivan objavljen je kao četvrto izdanje edicije Nova srpska scena u novembru prošle godine. Bend je proteklih meseci održao niz koncerata po Srbiji (Beograd, Novi Sad, Vranje, Zrenjanin, EXIT festival, Gornji Milanovac, Niška Banja…) na kojima je promovisao debi album.

Osim benda ŽeneKese, prvog dana Jelen Pivo Live festivala, u okviru glavnog programa, nastupiće The Fall, Heavy Trash, Obojeni program i Kanda Kodža i Nebojša, dok će sutradan pored Nežnog Dalibora, nastupiti The Rakes,  Echo & The Bunnymen, Eva Braun i Veliki prezir.

Na maloj sceni U malom klubu SKC-a, prvog dana festivala, pored benda Nikad Dosta, nastupiće sastavi Trance Balkan Desorganisation, Šinobusi, Popečitelji, Flip Out i Euforia, a sutradan, uz Slaptrap, na istom mestu će nastupiti Bo, Virvel, Melodrom, Autopark, i Irfan Muertes. 

 

Nikad dosta

U okviru edicije Nova srpska scena, producentska kuća Digimedia, u saradnji sa izdavačkom kućom Odličan Hrčak, predstavlja novi talas originalnih domaćih bendova koji su svoju afirmaciju doživeli kroz rubriku Scena, web magazina POPBOKS. Do sada je u okviru ove edicije objavljeno šest izdanja, pored pomenuta četiri benda, debi albume su objavili i Repetitor i Petrol.
 
Ulaznice za Jelen pivo Live mogu se kupiti na blagajni Studentskog kulturnog centra i Eventim prodajnim mestima, kao i preko sajta www.eventim-yu.com po ceni od 1600 dinara za jednodnevne i 2600 dinara za komplet.