Home

VESTI

Najveća domaća i regionalna bass imena na 11. Outlook festivalu!

No Comments Festival

Ove nas godine u Outlook festival 5. septembra spektakularnim koncertom u pulskoj Areni uvodi maestro ambijentalnoplesne muzike Bonobo koji će uživo s bendom odsvirati svoj poslednji album Migration koji promoviše na istoimenoj turneji.

Pula mu je poslednji nastup na svetskoj turneji, a ovaj će koncert ujedno biti i najveća produkcija do sada izvedena u Areni. Uz Bonobo će nastupiti i kum grimea – Wiley i David Rodigan sa 20- članim The Outlook Orchestrom.

Uvek dinamičan popis od više od 300 izvođača raznolikih žanrova; od bass, d’n’b, dub, reggae, grime, hip-hop, jungle i dubstep muzike koji nastupaju na Outlook festivalu, nakon dogadjaja koji traje od 6. do 9. septembra 2018. seli se na tvrđavu Punta Christo.

Među izvrsnim regionalnim i domaćim imenima koji dolaze na 11. Outlook festival nalazi se zagrebački dub i dubstep producent Egoless koji je od nedavno deo prestižne porodice Deep Medi, izdavačke kuće iza koje stoji legendarni producent Mala. Egoless je krajem februara za Deep Medi izdao svoje prvo vinil izdanje, Empire of Dirt EP, koje je rasprodato u samo nekoliko dana, a za vreme festivala će nastupiti čak dva puta.

Pionir hrvatske drum and bass scene, DJ i producent Filip Motovunski koji broji više od 600 nastupa u regiji i svetu i potpisuje za englesku izdavačku kuću Bad Taste Recordings, nastupiće na The Stables pozornici u nedelju 9. septembra. S njim će pozornicu isto veče deliti Billain, najpoznatiji regionalni drum and bass DJ i producent iz Sarajeva koji na Outlook donosi svoj svetski poznat neurofunk zvuk. Domaći DJ i producent Koolade poznat po saradnji sa Tram 11, Edom Maajkom i Frenkijem i Ghostface Killah iz Wu-Tang Clan-a. U poslednje vreme Koolade je orjentisan prema future beats sceni, a njegov atmosferično-energetski set ne treba propustiti na The Stables pozornici u petak.

Prvi domaći autorski roots reggae bend koji je na sceni već 18 godina, Brain Holidays, u subotu, 8. septembra dolaze na The Beach stage šireći toplinu karipskih ritmova i vedrinu koju uvek prenose publici na svojim nastupima. Aktuelni treći studijski album “System Error” doneo im je nominaciju na ovogodišnjem Porinu, a za pesmu Proleće ove godine su snimili i spot. DubDiggerz, slovenački dubstep, grime i bass duo The Moat pozornicu će otvoriti u četvrtak 6. septembra. Dubsplash stage, jedan od glavih stageova Seasplash festivala predstavlja se u Courtyardu u petak, a tamo nastupaju Digitron i Roots In Session, Brada Selecta, Anja G & Dr. Obi.

The Dungeon pozornicu u subotu, 8. septembra preuzimaju samo regionalni i domaći izvođači koji će predstaviti najdugovečniji regionalni bass festival – Seasplash. Na pozornicu će se popeti Diyala & Yesh, varaždinski underground vokal Diyala i zagrebački drum and bass DJ Yesh, čine duo koji stvara dinamične, ali mračne drum and bass nastupe. Iz Pule dolazi dubstep producent 207, nakon njega pozornicu preuzima lokalni DJ Sheco s berlinskom adresom koji će probrati po jungle, drum ‘n’ bass, roots i reggae žanrovima, te Double B, Kick Kong i Said5.

Beogradski duo Roll the Drums kojeg čine Džonidža & MC Don Dada na Outlook donose zvuk s naglaskom na liquid drum and bass koji varira od jazzy melodija do tvrđih beatova. Seasplash i Barabadub Sound System ozvučiće i jendu od najvećih pozornica Outlook festivala – The Stables pozornicu na samoj tvrđavi. Raspored svih pozornica možete naći na ovom linku.

Ulaznice za koncert 11. Outlook festivala mogu se naći u pretprodaji i na svim Entrio prodajnim mestima. Regionalne festivalske ulaznice za četiri festivalska dana i noći na tvrđavi Puna Christo (ne uključujući predpremijerni koncert) mogu se pronaći ovde, te putem Entrio sistema i na Entrio prodajnim mestima. Raspored svih pozornica možete naći na ovom linku.

Ove godine novost je i saradnja festivala s Mastercardom. Tako da će Mastercard kao partner festivala svim korisnicima Mastercard® i Maestro® kartica osigurati brojne pogodnosti. Beskontaktne i standardne Mastercard i Maestro kartice su službeno sredstvo plaćanja na festivalu, pa se mogu koristiti za kupovinu hrane i pića na festivalskim lokacijama umesto festivalske kartice. Korisnici ovih kartica pri kupovini hrane i pića ostvaruju 10% popusta, a isti popust se ostvaruje i pri kupovini promotivnih proizvoda Mastercard i Maestro karticama.

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,