Home

VESTI

Najbolje od domaće i regionalne scene na 5. Dimensions festivalu!

No Comments Festival

Najbolje od domaće i regionalne scene na 5. Dimensions festivalu!Malo više od dve nedelje ostalo je do početka 5. Dimensionsa, festivala koji će na tvrđavu Punta Christo pored Pule i ove godine dovesti najbolje od svetske elektronske muzike.

  

U samo pet godina postojanja festival je postao ultimativni cilj za pronicljive ljubitelje muzike širom sveta, a uz odličan muzički program aduti festivala su i prekrasna lokacija ne poluotoku Štinjanu te intimna i prijateljska atmosfera.

  

Od 25. do 28. avgusta na Dimensions festivalu nastupiće najveća imena, ali i mladi talenti međunarodne techno, house, disco, bass, jazz, funk i soul muzičke scene. Peti Dimensions festival otvoriće Massive Attack s gostima u pulskoj Areni, 24. avgusta.

 

Tijekom godine organizatori Dimensions festivala osluškivali su muzička kretanja u Hrvatskoj i regiji te na festival pozvali niz bendova, producenata i DJ-a koji se svojim stilom savršeno slažu s pronicljivom muzikenom politikom festivala. Na vrhu ove duge liste s pravom se našao hrvatski pionir techna Petar Dundov, jedan o najuspješnijih i najplodonosnijih hrvatskih autora elektronske muzike, čija bogata karijera traje već 20 godina. Dundov je nedavno izdao “At The Turn of Equilibrium”, svoj peti studijski album, a nastupiće u nedelju na Moatu, po mnogima najimpresivnijoj pozornica festivala.

 

 

 Najbolje od domaće i regionalne scene na 5. Dimensions festivalu!

Petar Dundov nedavno je objavio novi album

 

 

Takođe u nedelju na intimnoj i šumom okruženoj Garden pozornici nastupiće hrvatski producent i DJ Ilija Rudman, vodeća ličnost svetske underground disco scene zadnjih 15 godina. Novost festivala je i povratak svirke uživo na samu tvrđavu, i to na Arija pozornicu na kojoj će se u nedelju, 28. avgusta, predstaviti dva hrvatska benda: ABOP i Chui. ABOP je bend satkan od prekaljenih muzikenika poznat po svom originalnom izričaju, vizualnom doživljaju, te izazovnim živim nastupima. Na proleće su izdali svoj prvi službeni uradak u EP formi preko PDV etikete u vinilnom obliku i oduševili velikim koncertom održanim u Tvornici. Na Dimensions stižu i vlasnici titule za najbolji hrvatski album 2015. – bend Chui koji svojim izdanjima skupljaju reči hvale od kritike i publike. Chui su mladi hrvatski trio koji neguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne muzike s jazzom, elektronikom i rock'n'roll već s prvim albumom osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj muzičkoj sceni.

 

 

Najbolje od domaće i regionalne scene na 5. Dimensions festivalu!

ABOP će nastupiti na Arija pozornici u nedjelju 28. avgusta

 

 

Pozornica na plaži jedan je od atributa festivala, mesto gde se u idiličnoj atmosferi mogu poslušati koncerti i DJ setovi iz sveta soula, disca i world muzike. Upravo uz jaka imena poput Dele Sosimija i Antala u nedelju, 27. avgusta na plaži nastupa mladi domaći talent Ante Matas iz Splita umetničkog imena Cuisine Dub. Kao i programatore Dimensions festivala njegov specifični spiritualni jazz oduševio je i ugledni časopis Stamp The Wax, koji ga je uvrstio na listu nadolazećih talenata 2016. godine.

 

Jedina dama na listi izvođača iz Hrvatske i ove je godine Sunčica Barišić aka Miss Sunshine, putuje svetom predstavljajući svoj specifični, individualan, topli i energičan techno zvuk. DJ karijeru započinje radijskom emisijom prije 19 godina, a danas broji niz klupskih i festivalskih nastupa te brojna izdanja širom celog sveta. Pod svojim novim aliasom Insolate pokrenula je i svoju izdavačku kuću Out of Place.

 

Najbolje od domaće i regionalne scene na 5. Dimensions festivalu!

Najbolje od domaće i regionalne scene na 5. Dimensions festivalu!

 

 

Domaću scenu elektronske muzike koja zadnjih godina doživljava uzlet predstaviće zagrebački kolektiv ekstrakt i njegovi članovi Mimi, Labud, Novell i Ganik, zatim cfsn DJs (Funk Guru, phillipe i Viatori), Mislav & Pytzek kao predstavnici domaćih etiketa svetske reputacije Burek i Barba, Borut Cvajner iz Pule koji će predstaviti Vakum Records, još jedan pulski predstavnik – Bebetto te Arsen Pavešić kao predstavnik kluba Sirup. Iz Srbije na Dimensions festival stiže mračni techno duo Ontal, beogradski kolektiv Beyond House i njegovi članovi Vitanov, Ognjem, Ali Gunney i Damir Zekiri. Slovensku scenu predstaviće Marta i Roli, a iz Bosne i Hercegovine stižu Amar Kay i IOSH.

 

Ulaznice za festival i koncert otvorenja po nižoj ceni su rasprodane, ali novi kontingent ulaznica za festival po ceni od 850 kuna i ulaznica za koncert otvorenja po ceni od 350 kuna mogu se naći u Entrio sistemu te na pretprodajnim mjestima širom zemlje.

 

 

Najbolje od domaće i regionalne scene na 5. Dimensions festivalu!

Najbolje od domaće i regionalne scene na 5. Dimensions festivalu!

 

 
Sve informacije o Dimensions festivalu dostupne su na:

www.dimensionsfestival.com
www.pozitivanritam.hr/festivali/dimensions-festival
www.facebook.com/DimensionsFestival
www.twitter.com/dimensions_fest
www.mixcloud.com/dimensionsfestival
www.youtube.com/dimensionsfestival

Službeni Facebook event:
www.facebook.com/events/909456245788138