Home

VESTI

Na Demofest želi 467 bendova!

No Comments Festival

Na Demofest želi 467 bendova!Rekordan broj prijava za banjalučki festival, poznat prvi revijalni izvođač! Okončan konkurs Demofesta: 467 bendova želi podeliti binu sa Hladnim pivom!
  
Na bini ovogodišnjeg Demofesta želi da zasvira čak 467 demo bendova, što govore rezultati devetog konkursa banjalučkog festivala, koji je okončan proteklog vikenda. Takođe, poznato je i ime prvog revijalnog izvođača, pa će publika prve festivalske večeri na tvrđavi Kastel slušati punk rock bend Hladno pivo.
 

Kada su u pitanju demo bendovi, Demofest je ponovo oborio prošlogodišnji rekord, a inbox najpoznatijeg demo festivala u regionu bio je doslovno zatrpan prijavama koje su stizale tokom poslednjeg dana konkursa.

I ovoga puta je najveći broj prijava stigao iz Srbije (202) i Hrvatske (121), a brojne prijave su stigle i iz BiH (89). Nastavljen je prošlogodišnji trend, pa se ponovo povećao broj prijava iz Slovenije (31), a prijavljivali su se i demo sastavi iz Makedonije (14) i Crne Gore (10).

"Već od ranije znamo da najveći broj prijava pristigne krajem konkursa, pa smo spremno dočekali i poslednji dan, kada smo i najviše komunicirali sa demo bendovima. Završavamo razvrstavanje prijava, a zatim ćemo ih poslati našem stručnom žiriju na preslušavanje i ocenjivanje", navela je Brankica Raković, PR direktor Demofesta.

 

 

 Na Demofest želi 467 bendova!

Na Demofest želi 467 bendova!

 

 

Dodaje da će i ove godine, na osnovu procjene žirija, 30 bendova dobiti šansu da nastupi u Banjaluci i pokaže šta zna, a rezultati konkursa biće poznati u junu.

"Ono što sada možemo otkriti je da će 15 demo bendova deliti binu sa grupom Hladno pivo, od koje će zasigurno imati šta da nauče. Kako bi nam vreme u čekanju rezultata konkursa brže prošlo, uskoro ćemo otkriti i ostala revijalna imena devetog Demofesta", istakla je Raković i dodala da će i ove godine muzički program festivala činiti regionalni izvođači, ali i poznata svetska imena.

 

 

Na Demofest želi 467 bendova!

Na Demofest želi 467 bendova!

 

 

Rezultati konkursa i imena članova žirija biće objavljeni na zvaničnoj stranici festivala www.demofest.org, kao i na zvaničnoj Facebook stranici Demofesta.

Demofest 09 će ove godine biti održan od 21. do 23. jula u Banjaluci.