Home

VESTI

Muzičko zagrevanje za Slobodnu zonu!

No Comments Festival

Muzičko zagrevanje za Slobodnu zonu!Holandski pank sastav The Ex nakon dve i po godine ponovo će nastupiti pred beogradskom publikom i to u okviru muzičkog zagrevanja za filmski festival Slobodna zona u četvrtak, 25. oktobra u 20 časova u Kulturnom centru REX!
  

Koncert u Beogradu je deo njihove turneje po Evropi na kojoj će ih pratiti koncertno najatraktivniji postpank bend u regionu, Bernays propaganda. 
  

Holandski sastav The Ex postoji već 33 godine – počeli su kao pravi punk hard core bend, tako što su članovi benda izvlačili slamčicu ko će koji instrument da svira. Danas, nakon više od 1500 koncerata na svim kontinentima i 26 objavljenih albuma, oni su legende koje još uvek žestoko drmaju muzičkom scenom.

 

Ovaj klasični holandski anarho-pank bend je kroz svoju karijeru promenio mnogo muzičkih identiteta, sarađujući sa muzičarima kao što su Tortoise, Sonic Youth, ICP, Hann Bennink, Tom Cora, Getatchew Mekuria, Ken Vandermark, Roy Paci, Hamid Drake, Mats Gustafsson…

 

 

Muzičko zagrevanje za Slobodnu zonu!

The-Ex

 

 

Makedonski bend Bernays Propaganda za sebe kaže da svira plesni new wave/post punk, ali su oni  zapravo pravi biser roka na Balkanu.

 

Ime su dobili po utemeljivaču PR-a i ocu svih današnjih spin doktora, Edvardu Bernizu, a odlikuje ih angažovanost tekstova i jasno definisan kritički stav prema savremenom svetu. Svirali su u većini zemalja Evrope, kreirajući neverovatnu koncertnu atmosferu svojim entuzijazmom i energijom.

 

 

 Muzičko zagrevanje za Slobodnu zonu!

Bernays Propaganda

 

 

Ovogodišnje muzičko zagrevanje pred Filmski festival Slobodna zona organizovano je u saradnji sa Ring Ring festivalom.

*Cena ulaznice 400  dinara. Prodaja karata je u Kulturnom centru Rex od ponedeljka 15. oktobra, radnim danom od 10h – 17h, a na dan koncerta od 10h – 20h.