Home

VESTI

Motörhead headliner INmusic festivala!

No Comments Festival

Motörhead headliner INmusic festivala!Motörhead, neosporne ikone glasnog rock 'n' rolla iduće leto stižu na zagrebački INmusic festival!
   
Uprkos tome što mnogi Motörhead svrstavaju u metal žanr, frontmen benda Lemmy odlučno i čvrsto stoji iza toga da je Motörhead, jednostavno, rock 'n' roll i koncerte započinje rečenicom: "Mi smo Motörhead i mi sviramo rock 'n' roll!" Rečenica je to koja će odjeknuti i Jarunom!
  

Motörhead, jedan od najpoznatijih i najuticajnijih rock bendova, davne 1975. godine osnovao je pevač, basist i autor pesama Ian Fraser Kilmister – Lemmy, ujedno i jedna od najlegendarnijih ličnosti u istoriji rock muzike. Osim bojom glasa, Lemmy se ističe i samom svojom pojavnošću, poznat je po svom imidžu i brkovima, a karakteriše ga i scenski nastup uz neuobičajen položaj mikrofona.

 

Prepoznatljivosti i jedinstvenosti Motörheadovog zvuka prvenstveno doprinosi Lemmyev 'poderani' vokal i tutnjava basa, ali i čvrsti bubnjevi te žestoki gitarski riffovi. Osim kultnim muzičkim statusom, Motörhead se može pohvaliti i jednim od najpoznatijih logotipa. Logo s veprovim očnjacima i lancima u raznim je varijacijama prisutan tokom cele Motörheadove karijere te se nalazi i na naslovnici najnovijeg albuma "Bad Magic" koji je objavljen u avgustu ove godine. Izvrsnost benda pokazuje i činjenica kako su muzički kritičari "Bad Magic" proglasili najboljim Motörheadovim albumom izdanim tokom proteklih 20 godina njihove karijere te ga postavili uz bok kultnom "Ace of Spades" iz 1980. godine koji je proglašen jednim od najboljih albuma, ikad. Istoimena pesma, "Ace of Spades" postala je Motörheadova himna. Bend je sveukupno izdao 23 studijska albuma, 10 live albuma, 12 kompilacijskih izdanja i 5 EP-a. Širom sveta prodano je više od 15 miliona Motörheadovih albuma.

 

 

 Motörhead headliner INmusic festivala!

Motörhead headliner INmusic festivala!

 

 

Nakon što su proslavili 40 godina postojanja, Motörhead s novim albumom i turnejom nastavljaju dalje te još jednom poručuju: "Ako ti je preglasno – onda si prestar!"

Oni rade ono što vole najviše i ono što znaju najbolje: sviraju žestoki rock 'n' roll što će pokazati i na INmusic festivalu! Uz Florence + The Machine i Motörhead kao prve najavljene headlinere festivala gotovo je sigurno kako će jedanaesto izdanje INmusica biti jedno od najboljih do sada! Uz ova 2 izvođača, te mnoge druge koji će tek biti najavljeni, već sada se može očekivati rekordan broj posetilaca, samim time i odličan turistički rezultat. Jedanaesto izdanje festivala još jednom će potvrditi status INmusica kao najznačajnijeg turističkog događaja u Zagrebu i kontinetalnoj Hrvatskoj.