Home

VESTI

Morcheeba & Skye Edwards na INmusic festivalu

No Comments Festival

Morcheeba na InMusic festivaluMorcheeba zajedno sa Skye Edwards stiže na T-Mobile INmusic festival!!

 

Neodoljive electro-pop hitove oblikovane pod uticajem folka i bluesa donose nam na glavni stage ovogodišnjeg T-Mobile INmusica. Nezamjenjiva Skye se nakon sedam godina vraća u sastav, a svoj najnoviji album „Blood Like Lemonade“, čije se izdavanje očekuje upravo u junu, Morcheeba će premijerno predstaviti na T-Mobile stageu!

 

Popularnost stiču već prvim albumima „Who Can We Trust?“ i „Big Calm“ , a poznati su po nizu hitova kao što su „The Sea“, „Rome Wasn`t Built in a Day“, „Way Beyond“, „Otherwise“, „Be Yourself“, „Undress Me Now“, „Blindfold“…

 

Biografija

Osnovani su 1995. godine kao trio.  Već nakon godinu dana izdaju debi album „Who Can You Trust?“ (1996.) na kojem se našao i njihov prvi hit-singl „Trigger Hippie“, dok im komercijalni uspeh i naklonost kritičara donosi  njihov drugi album „Big Calm“ (1998.).

Usledio je „Fragments of Freedom“ (2000.) koji nastavlja uspeh prethodnog albuma i donosi veliki hit  „Rome Wasn`t Built in a Day“. Četvrti album „Charango“, koji je uključivao singlove kao što su „Otherwise“, „Way Beyond“ i „Undress Me Now“, gostovanja Kurta Wagnera iz Lambchopa i Slick Ricka, izdaju 2002. godine, a kolekciju najvećih hitova „Parts of the Process“ godinu dana kasnije.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=7FmognvrztU&feature|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

U to vreme Skye odlazi iz benda i nastavlja solo karijeru, a mesto vokaliste preuzima Daisy Martey s  kojom bend snima sledeći album „The Antidote“ (2005.) Martey ubrzo zamenjuje Jody Sternberg, dok se na šestom albumu „Dive Deep“ iz 2008. izmenjuje niz vokalista uključujući Thomasa Dybdahla, Judie Tzuke, Bradleya Burgessa, Cool Calm Petea, Mando Zamoloa…

U međuvremenu Skye izdaje dva solo albuma „Mind How You Go“ 2006. i „Keeping Secrets“ 2009. godine, nakon čega se ove godine vraća u Morcheebu. Izdavanje njihovog najnovijeg albuma „Blood Like Lemonade“ najavljeno je za 7. jun 2010., a imaćemo prilike da ga premijerno čujemo na T-Mobile INmusic festivalu! Biće to drugi nastup Morcheebe u Zagrebu nakon nastupa pred više od 10 000 posetioca 2003. godine.

 

Diskografija / Studijski albumi

1996. „Who Can You Trust?“
1998. „Big Calm“
2000. „Fragments of Freedom“
2002. „Charango“
2005. „The Antidote“
2008. „Dive Deep“
2010. „Blood Like Lemonade“

www.morcheeba.co.uk

www.myspace.com/morcheeba

 

 

 

 

Izvor:

T-Mobile InMusic festival