Home

VESTI

Mikser u Sofiji i Zagrebu!

No Comments Festival

Mikser u Sofiji i Zagrebu!

Nakon Mikser festivala, Mikser tim nastavlja aktivnosti i u regionu.

Mikserova izložba Young Balkan Designers kreće na planiranu evropsku turneju, a prve destinacije su Sofia Design Week (10-18. juna) i međunarodni festival dizajna – DAN D (11-12. juna), koji se održava u glavnom gradu Hrvatske.

Bugarska publika i brojni gosti iz Evrope moći će da pogledaju selekciju najboljih mladih industrijskih dizajnera sa Balkana od 10. do 18. juna u Nacionalnoj umetničkoj galeriji (National Art Gallery) u Sofiji.

Specijalni gost Sofia Design Week-a ove godine je renomirani svetski dizajner Konstantin Grčić, prijatelj Mikser festivala, mentor i predsednik žirija projekta Young Balkan Designers.

Konstantin će 12. juna u Sofiji biti i domaćin specijalnog foruma "Uspostavljanje veze" ("Making the Connection") na temu povezivanja dizajnera sa proizvođačima, sa jedne strane, i uspostavljanje kanala komunikacije između sveta dizajna i krajnjih korisnika sa druge.

 

 

 Konstantin Grčić

Konstantin Grčić

 

Na poziv Konstantina Grčića u Forumu učestvuje i osnivač Mikser festivala, programski direktor Maja Lalić, koja će sa Konstantinom Grčićem i bugarskim kolegama Valentinom Vodevom, industrijskim dizajnerom i Lidijom Manolov, urednicom časopisa "Bravacasa“ pokušati da odgovori na pitanje kako motivisati proizvođače nameštaja u regionu da više energije i novca investiraju u istraživanja i saradnju sa dizajnerima, a u cilju razvoja originalno dizajniranih proizvoda koji će biti kompetitivni na svetskom tržištu.

Pretposlednjeg dana festivala tim Sofia Design Week-a će publici festivala predstaviti Mikser festival na javnoj prezentaciji pod nazivom "Mikser Festival – New Culture Deal".

 

 Postavka Young Balkan Designer

Postavka Young Balkan Designer

 

Članovi Mikser tima će i u Zagrebu prikazati prezentaciju "Mikser Festival – New Culture Deal", gde će stručnoj javnosti i međunarodnoj publici govoriti o misiji Mikser festivala, kao i o dosadašnjim dostignućima i iskustvima organizacije Mikser u pogledu stvaranja regionalne saradnje i novih veza između mladih talenata i promovisanja balkanskog kreativnog potencijala u Evropi i svetu.

 

 

 Dan D

Dan D

 

 

 

 

Izvor:

Designed.rs