Home

VESTI

Michael Mayer & Superpitcher – 22.Maja

No Comments Festival

Michael Mayer & Superpitcher - 22.MajaOvogodišnji REFRACT Festival se održava deveti put za redom u periodu od 18.05.2010. – 23.05.2010. Stižu nam nove najave od organizatora…

 

MICHAEL MAYER – kao DJ, producent I remixer, Michael Mayer predstavlja srž Nemačke elektronske muzičke scene.  Nije tajna da vikende provodi putujući širom sveta i verovatno je tokom cele svoje karijere puštao muziku pred milionima.

 

Kao suvlasnik KOMPAKT etikete, provodi radne dane odlučujući šta će biti izdato na etiketi, sarađujući sa label artistima i nadgledajući odeljenje Kompakt distribucije – koja je dom preko 50 record label-ova.

 

Zadivljujuće, pored svih obaveza uspeva da se ušunja u studio i producira sopstvenu muziku, kao i remikse za Pet Shop Boys, Depeche Mode, Foals. Sa Superpitcherom 2008. godine pokreće projekat Supermayer i pod tim imenom izdaju album “Save The World”, kao I remixe za Rufus Wainwright, Hot Chip itd..
http://www.kompakt.fm/artists/michael_mayer
http://www.myspace.com/supermayer
Michael  Mayer & Superpitcher - 22.Maja
 Michael Mayer & Superpitcher – 22.Maja
 
 
SUPERPITCHER
Superpitcher je odrastao na jugu Nemačke, sam i usamljen. Počeo je da sakuplja muziku sa 16 godina, zaveden mekim zvukovima Prefab Sprout, Scritti Politti i Roxy Music. Deceniju kasnije počinje da radi u distribucijskom odeljenju KOMPAKT etikete I pronalazi svoje nove heroje – – Wolfgang Voigt, Chain Reaction, Joerg Burger i Air Liquide – ljude koji su povezali njegovu soničnu mladost I aspiraciju za odrastanjem.
 
Nakon objavljivanja svog hit singla 2001. “Heroin”, napušta posao i odlučuje se da izgradi novi “night lifestyle”, sve više nastupajući kao DJ i usavršavajući svoje produkcijske veštine u studiju praveći “engulfing” electronic pop i “shimmering, glimmering” techno. Superpitcher je do sada uspeo da sakupi predivnu diskografiju raznovrsnosti uključujući I nezaboravnu verziju Brian Eno-vog hita “Baby’s On Fire“, album “Here Comes Love”, obožavani mix CD “Today”, kao I remixe za mnoge izvođače uključujući Dntel, Quarks, M38 I DJ Hell. Sada, zajedno sa Michael Mayer-om u duetu koji je poznat kao Supermayer, Superpitcher nema razloga da se ikada ponovo oseća samim.
 
Supermayer je imao fenomenalnu godinu nakon izlaska njihovog debatnog albuma “Save The World” I remixa za of Rufus Wainwright, Hot Chip, Foals, I ostale samo u 2008. godini.
http://www.kompakt.fm/artists/superpitcher
http://www.myspace.com/supermayer