Home

VESTI

MENT Ljubljana 2016.

No Comments Festival

MENT Ljubljana 2016.Nakon prošlogodišnjeg veoma uspešnog premijernog izdanja MENT festivala i muzičke konferencije koja je okupila profesionalce iz celog regiona pa i Evrope, MENT Ljubljana najavljuje novo izdanje za period od 3. do 6. februara 2016.
  

Ovaj klupski festival različitih žanrova održava se ove godine na 8 različitih lokacija početkom februara i tako započinje novo poglavlje u novoj godini. Tokom ova tri dana, od 3. do 6. februara, Ljubljana će ugostiti više od 50 izvođača iz više od dvadeset zemalja.
 

MENT se i ove godine fokusira na nove muzičke snage h regiona, na dobre bendove bez obzira da li se radi o sibirskom rock 'n' roll-u, beloruskom post-punku, estonskom folku, hrvatskoj psihodeliji, srpskoj amerikani, austrijskom electro popu ili slovenačkom noisu.

 

Ovu 2016. godinu na MENTu će obeležiti i tri  štićenika renomirane etikete iz Sjedinjenih Država Ghostly International.

Festival će takođe, kao i prošle godine, podrazumevati i međunarodnu muzičku  konferenciju posvećenu ovaj put umrežavanju, obrazovanju i prezentacijama različitih tema muzičke industrije od poslovanja do kreativnosti i razmene.

 

 

 MENT Ljubljana 2016.

MENT Ljubljana 2016.

 

 

MENT Ljubljana najavljuje i prvih 20 imena učesnika:
BERNAYS PROPAGANDA (MK) / FISMOLL (PL)
IT'S EVERYONE ELSE (SI) / JARDIER (SI) / KAGOULE (UK) LEYYA (AT) / MAARJA NUUT (EE) / MAKROHANG (HU)
NINA BULATOVIX (SI) / PRIDJEVI (HR) / PUNČKE (HR)
SAY YES DOG (LU) / STRAY DOGG (RS)
SUPER BESSE (BY) / THE JACK WOOD (RU)
THE SCENES (FI) / YOUR GAY THOUGHTS (SI)

Ghostly Night: SHIGETO (US) / HEATHERED PEARLS (US) / LORD RAJA (US)

Karte: Earlybird festivalske karte po ceni od 24,9 eura mogu se nabaviti do 17. novembra 2015. Pro karte koje uključuju I program muzičke konferencije mogu se nabaviti po ceni od 44,9 evra. Više o cenama i mogućnostima kupovine na www.ment.si/tickets.

MENT Ljubljana 2016.

3. – 6. februar 2015. Ljubljana
KINO ŠIŠKA / AKC METELKOVA MESTO
STARA MESTNA ELEKTRARNA / KINODVOR
KAVARNA SEM

www.ment.si