Home

VESTI

Mariza na Guitar art festivalu

No Comments Festival

Veličanstven povratak Marize u BeogradPortugalska fado pevačica Mariza nastupiće 11. februara u beogradskom Sava centru, u okviru predstojećeg „Guitar Art Festivala“.

Mariza u Beograd dolazi u okviru turneje kojom promoviše novi album „Fado Tradicional“. To je njen peti album, koji je u Portugaliji objavljen krajem novembra i već je dostigao platinasti tiraž. Kao prvi singl sa albuma izdovojila se pesma „Promete, Jura“.

 

Album „Fado Tradicional“ producirao je kompozitor i muzičar Diogo Klemente. Osim raznih tradicionalnih fadista, na albumu se pojavljuju i numere Amalije Rodrigeš kao i duet sa pevačem Arturom Bataljom.

Direkcija „Guitar Art Festivala“ po prvi put će ugostiti i predstaviti Marizu festivalskim studentima na posebnom predavanju o karakterističnoj portugalskoj gitari, uz savete Luiša Gerera i Anhela Freira, majstora koji na ovom instrumentu prate Marizu širom sveta.

 

 

Portugalka u Sava centru

Portugalka u Sava centru

 

Mariza je planetarni uspeh postigla višestruko platinastim albumima „Fado em Mim“ (2001), „Fado Curvo“ (2003), „Transparente“ (2005) i „Terra“ (2008), uz nekoliko DVD izdanja. Najprestižnije svetske sale kao što su Royal Albert Hall, Carnegie Hall, Barbican, Hollywood Bowl ili Sidnejska opera, bile su višestruko rasprodavane za njene koncerte.

Ulaznice za koncert u Beogradu, po cenama od 1900, 2200, 2600, 2900 i 3200 dinara, u prodaji se mogu naći već od 13. decembra, na blagajnama Sava centra, Doma omladine i Bilet servisa.

 

 

 

 

Izvor:

B92