Home

VESTI

Madness, The Bloody Beetroots, Kelis … na Sziget festivalu!

No Comments Festival Sziget

Madness, The Bloody Beetroots, Kelis ... na Sziget festivalu!Nova imena su dodata na uvek šarenoliki line-up Sziget festivala. Ove godine Madness, The Bloody Beetroots, Kelis i mnogi drugi izvođači će se pridružiti prestižnom muzičkom programu na “Ostrvu slobode”. Sziget se ove godine održava 11. – 18.  avgusta u Budimpešti. Jeftinije ulaznice se mogu kupiti do kraja jula.

Sziget je definitivno mesto koje treba posetiti ovog leta ukoliko tražite zabavu i odmor istovremeno. “Ostrvo slobode” nije samo muzički festival. Pored prelepe Budimpešte posetiocima nudi veliki broj neprestanih aktivnosti na samom ostrvu. Raspored po danima do sada objavljenih imena možete pogledati na ovom linku. A nova imena su:

Madness je jedan od glavnih činilaca ska muzike, oformljen davne 1976. godine u Londonu. Već  su se dokazali na jednom od prethodnih Sziget festivala sa kojeg pamtimo da je prava ska žurka u plesu i pevanju, tako da ne očekujemo ništa manje ni ovaj put. Madness se nalaze na svetskoj turneji i dolaze na Sziget.

The  Bloody Beetroots će takođe napumpati energijom sve posetioce. Ono što možemo očekivati od njih jeste hard-core elektro haus sa veoma energičnim nastupom koji će naterati stotine ljudi da plešu.

Kelis, američka pop ikona, je jedna od najtraženijih zvezda sa svojih šest albuma i 31. singlom. U izdanju Ninja Tunes, predstavi

Madness, The Bloody Beetroots, Kelis ... na Sziget festivalu!

la je svoj novi album ovog  aprila koji se zove “Food” i donosi isti kvalitet i raznolikost u pop muzici koju ćemo moći da čujemo na Szigetu.

Leningrad je postao vedeta 21.veka andergraund scene u regiji. Glavna pokretačka snaga benda je ska začinjen pank zvukom, ali se kod njih mogu čuti  i ruske koračnice, dens i folk pesme.

Band of Skulls je trio iz Sautemptona čiji je poslednji album “Himalayan” objavljen u martu, tako da će publika na Szigetu  moći da uživa u dinamičnoj, ali i mističnoj muzici benda Russela Marsdena.

Triggerfinger, najglasniji belgijski rokenrol bend dolazi ponovo na Sziget. Njihova muzika se može opisati kao tradicionalna, old school rock svirka sa brzim tempom.

Deniz Koyu je čovek koji stoji iza hitova kao “Tung”, “Hertz”, “Bong”, “Follow you”. Njegov nastup je nešto što ne treba propustiti ukoliko volite progresiv i elektro haus.

Thomas Gold je takođe deo kvalitetne nemačke DJ scene. Nakon njegovog pojavljivanja 2006. godine, napredovao je do jednog od najcenjenijih producenata širom sveta. Tu je i Quentin Mosimann koji je ozbiljno krenuo da krči svoj put na francuskoj, ali i svetskoj DJ sceni.

Black Sun Empire predstavlja najfiniji dark i tech drum & bass. Još od kada su prvi put počeli da grade svoje ime pre 14 godina, održavali su i razvijali svoj jedinstveni stil i zvuk obavljujući veliki broj singlova, kao i pet albuma. INVSN (čita se “invasion”) je švedski bend pokrenut snagom hard-core panka koji prožimaju angažovani tekstovi.

Druga runda jeftinijih ulaznica biće dostupna do kraja juna širom Evrope, pa tako i u Srbiji.

Više informacija o samom programu, kartama, smeštaju, putovanju, parkingu i osiguranju možete pronaći na: www.szigetfestival.com

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , ,