Home

VESTI

Lovefest 2012: Tri dana zabave na devet zona u gradu

No Comments Festival

Lovefest 2012: Tri dana zabave na devet zona u graduLovefest, tradicionalni muzički festival iz Vrnjačke Banje, ove godine biće održan od 3. do 5. avgusta na čak deset lokacija u gradu, najavljeno je danas na konferenciji za medije u Beogradu.

  

Festival koji je do 2012. promovisao mlade izvođače elektronske muzike iz Srbije od ove godine afirmiše umetnike kroz osam novih zona.
  

Prve festivalske večeri na glavnoj Tuborg bini muzičke zone nastupiće James Zabiela, jedan od najvećih DJ-eva današnjice. Poznat po svojim setovima u kojima se mogu čuti najtoplije ambijentalne pesme, kao i dirty acid house i techno trackovi, Zabiela na Lovefest donosi energiju Ibice i letnje zabave. Iste večeri pred publikom će nastupiti i nemački DJ Alex Niggemann i beogradski DJ Miloš Pavlović. Niggemann uvek ume da prepozna atmosferu u publici i muziku prilagodi upravo njima.

Drugi dan festivala, headliner na glavnoj Tuborg bini muzičke zone biće poznati danski DJ Noir, a osim njega nastupiće dvojac iz Niša Don’t i trstenički DJ Kind of Man. Bez obzira na to da li putuje na neke od najboljih žurki na planeti ili producira numere koje dobijaju podršku DJ svetske elite, Noir (a.k.a. Rene Kristensen) ostaje jedan od cenjenijih i vrednijih izvođača u industriji elektronske muzike.

Poslednje festivalsko veče je kao i prethodnih godina posvećeno domaćoj muzičkoj sceni. Treći dan, na muzičkoj zoni nastupiće Darkwood Dub, Sinestezija, MVP i S.A.R.S.  Svi izvođači elektronske muzike koji su prošli konkurs "Mlade nade Lovefesta", imaće priliku da nastupe na glavnoj Tuborg bini i Red Bull bini.

 

 Lovefest 2012: Tri dana zabave na devet zona u gradu

Lovefest, konferencija za medije

 

 
Osam novih zona na ovogodišnjem Lovefestu

Lovefest će od ove godine biti bogatiji za još osam novih festivalskih zona na deset lokacija u gradu. Program ovogodišnjeg festivala uključuje fotografsku, ekološku, filmsku, grafiti zonu, veliku zonu za odmor, zonu uličnog basketa, edukativnih radionica, kao i onu posvećenu najmlađim posetiocima.

U subotu 4. avgusta na Cinema zoni festivala publici će se kroz radionicu o žanrovskom filmu predstaviti poznati srpski reditelj Dejan Zečević, a dan kasnije posle projekcije filma Vladimira Milovanovića „Lice Revolucije“ publika će imati priliku da razgovara sa Brankom Ilićem, nekadašnjim vođom petooktobarske revolucije i glavnim glumcem.

Velika Chillout zona festivala takođe promoviše mlade umetnike, pa će na njoj 4. avgusta nastupiti poznati beogradski bend Stray Dogg.

Zlatana Pavlović, PR menadžer Lovefesta, najavila je da će tokom dana svi posetioci Lovefesta moći će da se odmore i zabave, ali i edukuju na Workshop zoni na kojoj će ove godine imati priliku da čuju predavače iz organizacija FONIS, AIESEC, Junior Chamber International, CPБОDROID, Soundlovers, kao i specijalne goste sa satiričnog sajta Njuz.net.

 „Cilj ovogodišnjeg festivala je promocija kulture mladih i talentovanih ljudi, kao i stvaranje jedinstvene platforme koja će pružiti podršku omladini u Centralnoj Srbiji. Kroz devet zona Lovefest želi da motiviše mlade da stvaraju i nastave da razvijaju svoju umetnost“, dodala je Pavlović.

Karte za tri dana festivala dostupne su svima u prodaji po ceni od 1200 dinara i mogu se naći u poslovnicama Eventima u Srbiji, kao i na zvaničnim prodajnim mestima. Novih osam zona festivala su besplatne i dostupne svim posetiocima Vrnjačke Banje.

 

 

 Lovefest 2012: Tri dana zabave na devet zona u gradu

Lovefest, konferencija za medije 1

 

 

Više o Lovefestu

Udruženje građana Lovefest Vrnjačka Banja je nevladino, neprofitno udruženje koje se zalaže za rešavanje osnovnih problema građana, društvenih grupa i celokpunog društva u Srbiji. Orjentisano je na akcije koje doprinose razvoju jednakosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa akcentom na projekte koji imaju humanitaran, socijalan, ekološki, edukativan i zabavni karakter. Do sada su realizovane akcije „Prevencija HIV-a“, kao i humanitarna akcija „Hrana za sve“.

Lovefest je muzički festival koji se od 2007. godine svakog leta održava na letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji u organizaciji udruženja građana „Lovefest Vrnjačka Banja“. Tokom godina na festivalu su nastupili neki od najpoznatijih imena iz sveta elektronske muzike – Marshall Jefferson, Good Groove, Martin Ten Velden, Danism, Silicone Soul, Gramophonedzie, Darko Rundek i mnogi drugi. Od 2012. godine festival je proširen na osam novih zona čiji je cilj da motivišu i podrže umetnost i kulturu mladih, kao i omladinski aktivizam u Centralnoj Srbiji.

Više o festivalu: www.thelovefestival.org  i www.facebook.com/LoveFestVB