Home

VESTI

Leto u Tisnom počinje uz Love International

No Comments Festival

Leto u Tisnom počinje uz Love InternationalNaslednik kultnog The Garden Festivala na rasporedu je od 29. juna do 6. jula, a postoji nekoliko razloga zašto posetiti Love International festival.
 

Love International festival ove godine nastavlja nasleđe kultnog The Garden Festivala koji je pokrenuo pravu muzičku revoluciju na hrvatskoj obali, a prvi strani festival elektronske muzike stavio je našu zemlju na festivalsku kartu sveta i inspirisao procvat festivalske scene.
     

Novo poglavlje počinje 29. juna i traje do 6. jula 2016., lokacija je komadić raja u The Gardenu u Tisnom, a intiman festival okružen šumom i prekrasnim morem smestio se u skrivenom zaljevu. Tokom dana Love International festival pruža odmor pod suncem, ugodne noći pod zvezdama donose energiju i odličnu zvučnu kulisu, a sve kulminira u klubu na otvorenom Barbarella’s. Uz odličnu lokaciju i lineup, muzičke istomišljenike iz celog sveta te opuštenu i intimniju atmosferu, sve su to dovoljni argumenti za one koji vole odmor s muzičkom pozadinom. Upravo zbog svega ovoga festival se našao na listi top 10 letnjih događaja prema pisanju stranica kao što su The Guardian, Resident Advisor i Time Out Croatia, a postoji nekoliko razloga zašto treba posjetiti Love International Festival.

LOKACIJA THE GARDEN RESORT U TISNOM

Jedna od najboljih evropskih festivalskih lokacija dom je boutique festivala koji u intimnijem okruženju osigurava sunce, prekrasno čisto more i sjajnu muziku, te donosi najbolju kombinaciju festivala i odmora. Intimnost zaliva s vlastitom plažom je nešto čime se ne mogu podičiti mnogi festivali, a ples pod zvezdama i suncem zajamčen je uz glavnu pozornicu na Beach stageu koji je odmah uz more i pogonjena Funktion One sustavom, kao i cijela lokacija. Olive Stage se skriva pored maslina, a do njega vodi krivudavi put koji krije brojna utočista odmora, barove i štandove s hranom. Poviše svega se nalazi glavna pozornica, obasjana velikom disko kuglom, koja je dom glavnim izvođačima festivala. Ulaz u samu lokaciju je i restoran čija terasa ugošćuje DJ-eve zadužene za zvučnu kulisu tijekom dana dok pogled baca na ceo zaliv.

Opustite se u hladu borova, upijajte sunce na plaži, zaigrajte odbojku na pesku ili istražujte festivalsku lokaciju u potrazi za opuštajućom masažom i osvježavajućim koktelom, smoothijem ili domaćim specijalitetom. Uz restoran na samoj lokaciji, beach bar, vinski kutak, apartmane na lokaciji, potpuno opremljene airstream prikolice i prostor za kampiranje u luksuznim shikar šatorima ili vlastitom aranžmanu, dom Love International festivala nudi sve što je potrebno posjetiteljima za tjedan dana uživanja. Kratka šetnja je potrebna da dođete do povijesnog ribarskog sela Tisnog, festivalska lokacija je okružena otočjem Kornati, te je u blizini Nacionalnog parka Krka, a zračne luke u Zadru i Splitu su u blizini, što čini The Garden Resort savršenom lokacijom koja nudi čisto more, prekrasnu prirodu, odličnu hranu i nezaboravno festivalsko iskustvo.

 

 

 Leto u Tisnom počinje uz Love International

Leto u Tisnom počinje uz Love International

 

 

NAJBOLJA SVETSKA IMENA NA LINEUPU

Prvo izdanje Love International festivala ima lineup kojim se može podičiti. Dixon je cenjeni predvodnik Innervisions etikete i jedan od najvažnijih DJ-eva i producenata, Motor City Drum Ensemble je vrsni kreator dobre muzike koja se čuje u njegovim pomno biranim setovima, a jedan od glavnih aktera Hessle Audio etikete, Ben UFO, vraća se u Hrvatsku. Craig Richards je rezident kultnog kluba Fabric, Joy Orbison i Midland donose odličan zvuk i legendarne duge setove, Horse Meat Disco ponovo se ukazuju ovog ljeta sa svojim party zvucima. Resident Panorama Bara i pravi znalac house glazbe Tama Sumo nastupa uz Job Jobsea, nove ideje i oživljavanje klasične house disco muzike odlika su Fort Romeau, Red Axes donose svoje underground psychedelic electronic zvuke, dok enigmatični škotski producent i DJ Lord Of The Isles i teksaški Thai-funk pioniri Khruangbin donose novu dimenziju na Love International. Dolazi Young Marco i njegovi sjajni setovi koji prolaze kroz žanrovska ograničenja, dok miljenici Crazy P u Soundsystem izdanju dolaze na svoje hodočašće u regiju, a česta gošća Panorama Bara Jennifer Cardini po prvi put dolazi na festival.

Muzika se na festivalskoj lokaciji pali u 12 sati, čime ispijanje najdražeg koktela ili osvežavanje u moru dobiva posebnu notu, a disco, house, funk i soul zvukovi traju do 2 sata ujutro. Posebnost festivala su i Sunrise Sessions, akustične svirke i laganiji setovi od 6 sati ujutro do podneva, a smešteni na pozornici uz more donose pravo uživanje uz zvuke Khruangbina, Johhny Nasha ili Phil Misona.

 

KLUB NA OTVORENOM BARBARELLA’S

Barbarella’s je često prozivan jednim od najboljih svetskih klubova, ove godine uvršten među najboljih 100 prema uticajnom DJ Magu, a potpuno na otvorenom klub je okružen zelenilom, drvećem i morem. Smestio se u Pirovcu, u uvali Prosika, 10 minuta od festivalske lokacije, uz organizirani prijevoz svake večeri. Mesto je to gde od ponoći do 6 ujutro svi festivalski posjetitelji dolaze plesati pod zvezdama dočekujući prve zrake sunca. Ozvučen sjajnim Funktion One sastavom, glavni plesni podijum je okružen mestima za opuštanje, šankovima i odvojenim prostorom koji nadgleda house, disco i techno ritmove svake večeri. Klub na otvorenom kulminacija je festivalskih noći, a upisaće vam se u sećanje kao jedinstveno iskustvo. Ove godine će neka od najboljih imena oblikovati zvuk večeri u klubu Barbarella’s, a među njima su Gerd Janson, Midland, Harri & Domenic, Motor City Drum Ensemble, Young Marco, Dixon, Job Jobse, Shanti Celeste, Ben UFO i Bicep.

ZABAVE NA BRODOVIMA

Dva puta dnevno na rasporedu su zabave na brodovima, a ukupno 25 zabava će se održavati na brodovima The Argonaughty i The Martina. Nezaobilazno je to iskustvo bivanja na festivalu, a bilo da se radi o suncem okupanom popodnevu ili zabavi dugo u noć, na moru ste i plešete s prijateljima te slušate dobru muziku satima. Ljuljanje na valovima u trajanju od četiri sata uvek prati odlična zvučna kulisa, a Francis Inferno Orchestra, Joy Orbison, Axel Boman, Roman Flugel, Jennifer Cardini i Jackmaster samo su neka od imena koja će vas rasplesati jer ništa drugo vam niti ne preostaje. Zadnji dan festivala na rasporedu je Secret Island Party kada oba broda kreću prema skrivenom otoku gde se održava zabava tokom dana i roštilj, uz sjajnu muziku celo vreme.

ULAZNICE ZA REGIJU

Dostupne su jeftinije festivalske i dnevne ulaznice za regiju tj. za državljane Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova.

Nedeljna festivalska ulaznica iznosi 700 kuna, a grupna ulaznica – 6 za cenu 5 iznosi 3500 kuna. Dnevne cene su 90, 120, odnosno 200 kuna, ovisno o danu. Ulaznice se mogu kupiti u sastavu Entrio.hr, tj. na linku.

Ulaznice za klub Barbarella's i zabave na brodovima se kupuju posebno, a sve informacije potražite na stranici.

Svi kupci ulaznica za regiju moraju na ulazu predočiti važeći dokument. Ulaznice za klub Barbarella's i zabave na brodovima se kupuju posebno, a sve informacije potražite na stranici.

 

 

Leto u Tisnom počinje uz Love International

Leto u Tisnom počinje uz Love International

 

 

Love International
29. juna – 6. jula 2016.
@ The Garden Tisno, Petrića Glava 34, 22240, Tisno, Hrvatska
www.loveinternationalfestival.com / @LoveIntFestival

Axel Boman, Ben UFO, Bicep, Craig Richards, Dixon, Eats Everything, Gerd Janson, Horse Meat Disco, Hunee, Jackmaster, Job Jobse, Joy Orbison, Midland, Motor City Drum Ensemble, Prosumer i Roman Flugel.

Adam Shelton, Alex From Tokyo, Apiento, Bad Passion, Bradley Zero, Begin, Christophe, Crazy P Soundsystem, Damiano Von Erckert, Dan Beaumont, Darshan Jesrani – Metro Area, Dave Harvey, Discodromo, Dreems, Eric Duncan, Ess O Ess, Fantastic Man, Felix Dickinson, Fort Romeau, Francis Inferno Orchestra, Gatto Fritto, Gideon Block 9, Harri & Domenic, Hodge, Ilija Rudman, Jay L, Jennifer Cardini, Jex Opolis, Jonny Nash, Jonny Rock, Jozif, Justin Vandervolgen, Khruangbin, Lakuti, Last Waltz, Lexx, Lord Of The Isles, Lukas, Luke Solomon, Man Power, Mark Seven, Maxxi Soundsystem, Medlar, Moonboots, Moscoman, Mount Liberation Unlimited, Mudd, Otologic, Paramida, PBR Streetgang, Peak & Swift, Pender Street Steppers, Phil Mison, Red Axes, Ron & Neil, Ruf Dug, Shanti Celeste, Shmlss, Solar, Steve Cobby, Subb-An, Suzanne Kraft, Tama Sumo, Telephones, Thomas Von Party,  Tiago, Tornado Wallace, Tristan Da Cunha, Waifs & Strays, Wolf Music and Young Marco.

Ali Tillet, Anthony Mansfield, Asaf Samuel, Banoffee Pies, Belfast Music Club DJs, Ben Price, Bobby Beige, Cedric Maison, Chris Farrell, Craig Christon, Cut N Shut Disco, Dan Wild, Dea Brandana, Deano Ferrino, Dirtytalk DJs, Galen, Harahoney, House Of Disco DJs, Jake Manders, James Holroyd, Jenny Jen, Jess Farley, Joe Lye, Jukes Of Hazard, Katie Barber, Katzele, Krywald & Farrer, M3, Melting Pot DJs, Miles Simpson, Mr Paul, Mr Solid Gold, Myles Mears, Nick Bennett, No Fakin’, Orkun Bozdemir, Paddy Freeform, Pardon My French, Park Ranger, Peter Leung, Phil Cooper, Sebastian Spring, Shiny Objects, Shapes DJs, Stevie Wonderland DJs, Tayo, That Inkfolk Lot, Tom Rio, Tosh Ohta, Wayne Holland i Wild Sirenda.