Home

VESTI

Laibach novi headlineri 49. Gitarijade

No Comments Festival

Laibach novi headlineri 49. GitarijadeLegendarni Laibach novi je objavljeni headliner 49. Gitarijade koja se održava od 29. jula do 1. avgusta u Zaječaru!
  
Slovenački velikani, koji su imali direktan uticaj na sijaset svetskih bendova, predstojeći vikend završavaju skoro jednogodišnju evropsku turneju povodom albuma “Spectre” (Mute Records, 2014). Već u maju Laibach kreću put Amerike, Kanade i Meksika gde ih očekuje dvadesetak koncerata, uključujući i nastup u legendarnoj dvorani The Fillmore u San Francisku.
   

Po završetku vaneropskog koncertnog serijala, Laibach se vraćaju na tlo Starog kontinenta, a po drugi put na Zaječarskoj Gitarijadi nastupiće 31. jula 2015! Kao i Therapy?, i Laibach će pred publikom u Zaječaru nastupiti sa aktuelnim studijskim izdanjem, albumom “Spectre” koji je naišao na fenomenalne kritike u celom svetu.

Obzirom da su svi nastupi ovog benda specifični audio-vizuelni performansi nema sumnje da publiku 31. jula očekuje spektakularni koncertni doživljaj svetkog nivoa. 

 

 

 Laibach novi headlineri 49. Gitarijade

Laibach novi headlineri 49. Gitarijade

 

 

Pre Laibacha nastupe na 49. Gitarijadi potvrdili su Gibonni, Dubioza kolektiv, Therapy?, Galija i Kerber.

Youtube spot Laibach

U toku konkurs za demo bendove

Konkurs za prijavu demo bendova otvoren je otvoren je do 22. maja. Sve informacije o konkursu mogu se pronaći ovde: www.gitarijada.org/konkurs.