Home

VESTI

Ladytron nastupaju sa Depeche Mode

No Comments Festival

Liverpulski elektropop bend Ladytron, nastupiće pre Depeche Mode, zvezda Tuborg Green Festa koji će se održati 20. maja na UšÄ‡u. Biće to njihov drugi nastup u Srbiji, nakon što su nastupili na Exitu 2005. godine.

Ladytron u narednoj godini kreću na turneju tokom koje će promovisati njihov novi, četvrti po redu album „Velocifero“, koji se u Velikoj Britaniji za samo dve nedelje našao meÄ‘u najslušanijim albumima.  

Pre poslednjeg, objavili su debitanski album „604“ iz 2001. godine, a uspeh pesme „Playgirl“ bio je najava novog elektro zvuka na britanskoj sceni. Sledi „Light and Magic“ iz 2002. i nezaobilazni hitovi „Evil“ i „Seventeen“ koji su Ladytronu obezbedili široku bazu fanova. Treći po redu album „Witching Hour“ iz 2005. godine meÄ‘u najuspešnijim singlovima imao je „Destroy Everything You Touch“, verovatno najpopularniju pesmu ove grupe.

Ladytron su u Liverpulu 1999. godine osnovali muzičari Reuben Wu i Daniel Hunt, kojima su se pridružile dve pevačice Helen Marnie i Mira Aroyo. Ime benda su uzeli po istoimenoj pesmi grupe Roxy Music, a svoj zvuk su definisali oslanjanjem na tradiciju sint-popa iz osamdesetih godina, ali i upadljivim primesama novog talasa i panka.  

 

Ipak, Ladytron je kritika okarakterisala kao potpuno originalnu pojavu na muzičkoj sceni, a podršku i saradnju su imali i od strane imena kao što su Dave Gahan, Placebo, Nine Inch Nails, Bloc Party, Gang of Four… Ladytron pesme „Ghosts“ i „Runaway“ su se čak našle i u bestselerskim video igrama „Sims“ i „Fifa 09“.

Tuborg Green Fest po treći put u Srbiji organizuju kompanija Carlsberg Srbija, sa svojim brendom Tuborg, State of Exit i Live Nation, a ulaznice se nalaze u prodaji na sajtu Gigstix.com, kao i u ekspoziturama Erste banke. Nakon prodatih 20.000, kapacitet je proširen sa još 10.000 ulaznica, koje za parter koštaju 2990, za fan pit 3990, a za VIP 7500 dinara.
 
Tuborg Green poznat kao sinonim dobre zabave, koji podržava moderne muzičke pravce i izvoÄ‘ače, kao brend  je posvećen inovativnosti u svakom pogledu. Tuborg Green je pokrenuo ili sponzorisao mnogobrojna muzička dešavanja, od kojih se izdvajaju dva Green Festa (nastupi Red Hot Chilli Peppers, Franz Ferdinand, Cypress Hill), potom Green Beat dvodnevni muzički dogaÄ‘aj koji se već tri godine za redom održao krajem leta u Beogradu i najveći festival u Jugoistočnoj Evropi Exit, čiji je Tuborg  sponzor i oficijelno pivo već četiri godine za redom