Home

VESTI

La Roux – novo ime INmusic festivala

No Comments Festival

La Roux - novo ime INmusic festivalaLondonska electro pop atrakcija dolazi u Zagreb! Nekada dvojac, danas solo projekt pevačice Elly Jackson, stiže oveo leto na zagrebački Jarun. Grupa je nastala 2006. godine, a drugi član bio je producent Ben Langmaid, s kojim se multitalentirana, crvenokosa Elly, razišla pre snimanja novog albuma radi kreativnih različitosti. Producentsku ulogu tada je preuzeo Ian Sherwin.
    

Prvi i Grammyjem nagrađen album naziva "La Roux" izašao je 2009. godine i sadrži velike hitove poput "In for the Kill" i "Bulletproof". Novi aktualni album "Trouble in Paradise" izašao je 2014. godine.
  

Album je odlično prihvaćen, zvuči puno toplije i zrelije ozbiljnije od prethodnog, a La Roux je njime nedvojbeno pokazala svoj napredak i zrelost kao samostalna autorica. Glazbeno je puno raznovrsniji i kompleksniji,  "Trouble in Paradise" oduševio je fanove i kritiku koja ga je svrstala u najbolje albume protekle godine. Elly Jackson je trenutno jedna od najtalentiranijih mladih izvođačica glazbenica, a raspon njezina glasa ekvivalentan je talentu, čemu svjedoči činjenica da je na novom albumu, osim što je pisala tekstove, zaslužna za dio produkcije, odsvirala je većinu instrumenata te čak i radila dizajn za omot.

 

U vrlo kratkom periodu zaslužila je mnoštvo nominacija i nagrada, među kojima i Grammy za najbolji album elektronske/dance glazbe. Pjesme La Roux mogle su se čuti u nizu rado praćenih televizijskih serijala poput Entourage, a Elly Jackson je Posudila je svoje pjesme za mnoge poznate serije kao što su "Entourage" te surađivala s mnogim svjetskim imenima, kao što su Kanye West, Jay – Z i Chromeo, a te nastupala je na poznatim festivalima širom svijeta. Elly je izuzetno karizmatična osoba kojoj je umjetnost i glazba zapisana u genima – dolazi iz umjetničke obitelji, roditelji su joj oboje glumci a baka osnivačica ansambla London Chamber Orchestra pa ne iznenađuje da se Elly glazbom počela baviti kao dijete. i uživa u svojevrsnom kultnom statusu. Počela se baviti glazbom kao dijete, dolazi iz umjetničke obitelji, oba roditelji su glumci ,a njezina baka osnivačica je ansambla London Chamber Orchestra. Ovakav talent se ne susreće često, zato ne treba propustiti priliku ove godine u Zagrebu, na našem najvećem open air festivalu, koji slavi svoju desetu godišnjicu. 

 

 

 La Roux - novo ime INmusic festivala

La Roux – novo ime INmusic festivala

 

 

INmusic festival organizuje se od 22. do 24. juna 2015. godine uz podršku Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala mogu se nabaviti po ceni od 299 kuna do 17. aprila. Svoje ulaznice možete uplatiti putem INmusic Webshopa, u dirty old SHOP-u u Zagrebu te u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj.