Home

VESTI

Kultur Fitness na Trenchtown festivalu

No Comments Festival

Kultur Fitness na Trenchtown festivalu Na ovogodišnjem Trenchtown festivalu, osim muzičkog programa, posetioci će imati priliku da, u okviru pratećeg programa Kultur Fitness, učestvuju u pozorišnoj radionici Priče iz Duboke šume.

 

Istu će voditi Branislav Trifković i likovnoj radionici Body and Soul Art, koju će voditi Vanja Subotić i Sonja Paunović, kao i da se upoznaju sa stvaralaštvom mladih umetnika iz regiona na maloj art-pijaci…

 

Na Festivalu će biti izloženi likovni radovi Guerilla Art kolektiva iz Subotice, dok će časopis Symposion imati svoj štand sa najnovijim izdanjima, a gost će biti i Zdenko Franjić, spiritus movens kultne nezavisne izdavačke kuće Slušaj najglasnije! 

 

Žongleri će i ove godine dodatno zagrevati i osvetljavati festivalsku šumu bakljama u pokretu…

 

 

Kultur Fitness na Trenchtown festivalu
Kultur Fitness na Trenchtown festivalu

 

 

Pozorišna radionica: Priče iz duboke šume
Hteli biste da nastupite na Trenchu? Ove godine pokrećemo projekat pozorišne radionice gde će se u tri festivalska dana pripremati pozorišno-šumska predstava! Ovaj performans će biti kombinovan sa lutkarskim teatrom, pozorištem senki, animacijom, pantomimom i glumom, praćen svetlosnim i zvučnim efektima. Projekat vodi Branislav Trifković, glumac Dečjeg pozorišta u Subotici i osnivač neformalne pozorišne trupe Teatarska družina “Shadowplay”.

Likovna radionica: Body And Soul Art
Festivalska šuma ovoga proleća imaće kutak za art kozmetiku i likovnu poeziju. Svi koji bi da ulepšaju i oplemene svoj unutrašnji i spoljašnji pogled, kaleidoskopski emituju i stvaraju oblike i boje po sebi i drugima, neka se pridruže voditeljkama Vanji Subotić i Sonji Paunović, mladim likovnim umetnicama, koje će ih provesti kroz ovu festivalsku radionicu!

 

 

Slušaj najglasnije!

 

 

 

Slušaj Najglasnije!
Legendarni osnivač nezavisne diskografske kuće Slušaj Najglasnije!, Zdenko Franjić, koji je umeo da prepozna talenat mnogih mladih muzičara u Hrvatskoj i regionu, te im izdao prve albume, nakon čega su oni napredovali u karijeri (Majke, Satan Panonski, Spoons, Messerschmitt, The Bambi Molesters…), izlagaće ove godine na Trenchtown festivalu brojna izdanja ove poznate etikete underground edicije i prodavati ih po više nego povoljnim cenama!

Symposion
Kultni underground, književni, experimental, art časopis Symposion, ove godine na
Trenchu predstavlja svoja nova izdanja. Ovaj časopis je aktivan u čitavom regionu, od Srbije do Mađarske, Hrvatske, Slovenije i šire, gde održava i brojne kulturne manifestacije u vidu izložbi, koncerata, projekcija filmova, tribina, strip radionica….

Guerilla Art Kolektiv
Grupa od petnaestak mladih umetnika iz Subotice, koji zajedno razvijaju urbani guerilla dizajn uobličen u fotografijama, printovima i instalacijama od reciklažnih materijala, ove godine izlaže banere sa reprintima najzanimljivijih slika autora, članova ove art grupe.

 

Symposion

Art-market
U festivalskoj šumi biće postavljen mali vašar umetnina mladih autora iz regiona. Posetioci će moći da vide i kupe ručno rađeni unikatni nakit, majice sa printovima, odeću i ostale namenske proizvode od pusta, a njihovi prodavci, odnosno tvorci, biće raspoloženi i da ih upute u veštine izrade ovih malih umetničkih dela.

Više informacija o izvođačima možete pronaći na sajtu Trenchtown festivala – www.trenchtown.org

Jedanaesti po redu regionalni muzički festival Trenchtown održaće se od 29. aprila do 1. maja u fenomenalnom prirodnom okruženju Etno kampa nadomak Palića.

Predstavićemo vam i ove godine na dve bine najinteresantnije domaće i regionalne bendove, kao i aktuelne DJ-eve. Očekuje vas i veoma zanimljiv prateći program.