Home

VESTI

Još samo sedam dana do Jelen Demofesta

No Comments Festival

Novi singl Vroooma koji su odabrali fanoviBanjaluka je spremna za četvrti Jelen Demofest koji počinje tačno za sedam dana, u sredu 27.07.2011. na tvrđavi Kastel.

Prvog dana nas očekuje 13 demo bendova koji dolaze iz Gornjeg Milanovca, Brača, Beograda, Ljubljane, Novog Sada, Kikinde, Zemuna, Vinkovaca, Banjaluke i Zagreba.

 

Dan će početi press konferencijom u 11h na kojoj će biti akreditovani mediji, kojih je ove godine, skoro 100, što je svojevrstan demofestovski rekord.

 
Za vreme glasanja žirija i sabiranja glasova na scenu će stupiti bend Prežderani iz Daruvara, prošlogodišnje treće mesto. A nakon proglašenja prvih finalista četvrtog Jelen Demofesta publici će se premijerno predstaviti energična Kelis koja po prvi put dolazi na naše prostore. Afterparty atmosferu zagreće Ian Pooley, svetski poznat DJ.  

Ulaz za prvo i svako veče je 10 KM (5 E), a karte su u prodaji na www.kupikartu.ba ili u DFK u Banjaluci.

 

 

4. Jelen Demofest

4. Jelen Demofest

 

Druge večeri nas očekuje 14 demo bendova iz Pirota, Brčkog, Beograda, Niša, Bitola, Splita, Podgorice, Novog Mesta, Sarajeva i Lazarevca. Tri benda će sebi obezbediti mesto na finalnoj večeri. A dok žiri bude glasao predstaviće nam se pirotski bend Kuriri, prošlogodišnje drugo mesto. Koncertni kraj druge Jelen Demofest večeri rezervisan je za Trickyja. A nakon njega, za dobru zabavu biće zadužen DJ Andy Ward, velikan svetske house scene.

Finalno veče donosi i najviše uzbuđenja. Predstaviće nam se šest najboljih bendova sa dve takmičarske večeri koji će se boriti za prestižne nagrade festivala. Takođe, dodelićemo i nagradu najperspektivnijem banjalučkom bendu u iznosu od 1500 E. Finale će biti rezervisano i za predstavljanje albuma prvenca benda Threesome koji je pobedio na prošlogodišnjem Jelen Demofestu.

Rezultati glasanja žirija, i pobednik festivala biće saopšten neposredno prije koncerta Skindreda kojem se celi festival posebno raduje. Drum’n bass ritmovi zatvoriće četvrti Jelen Demofest kroz set DJ Big Bud-a i Necone-a.

 

 

Interaktivna radionica

Interaktivna radionica

 

Dnevni program obeležiće interaktivna radionica na kojoj će se izrađivati instrumenti, svaki dan od 13h do 17h na platou ispred DFK, a pored radionice svoju umetnost predstaviće i strip crtači koji će takođe svakodnevno crtati stripove. Pored crtanja, u Muzičkom pavoljonu imaćemo izložbu posvećenu stripovima koja će biti otvorena prvog dana festivala u 18h.

U sklopu drugog dana festivala predstavićemo knjigu pesama Marka Štromajera, frontmena benda Prežderani u 17h u DFK pubu, a treći dan rezervisan je za promociju albuma benda Threesome, i prikazivanje spota koji je produciran od strane prijatelja festivala, muzičke TV kuće MTV u 17h u DFK klubu.