Home

VESTI

Jinx, Eva Braun i Roots Rocket na Trenchtown festivalu

No Comments Festival

Jinx, Eva Braun i Roots Rocket na Trenchtown festivaluObaveštavamo vas da će na predstojećem regionalnom muzičkom festivalu Trenchtown, koji će se održati od 30. aprila do 2. maja u prelepoj prirodnoj oazi – Etno kampu nadomak Palića, nastupiti Jinx, Eva Braun i bugarski reggae sastav Roots Rocket.

Najistaknutiji regionalni predstavnici sofisticiranog i inteligentnog retro popa Jinx (Džinks) iz Zagreba nastupiće trećeg festivalskog dana, 2. maja na Velikoj bini Trenchtown festivala.

 

Mnogoljudni, šaroliki i duhoviti Jinxi, predvođeni pevačicom Yayom (Jadranka Ivaniš) i gitaristom Coco Mosquitom (Goran Muratović), osnovani su 1993. godine u Zagrebu, a 1995. objavljuju samostalno prvi album Sextasy na engleskom jeziku. Kao izuzetno koncertno aktivan bend, po brojnim zagrebačkim klubovima, stiču kultni status koji dovodi do potpisivanja prvog diskografskog ugovora s Aquarius Records, kao i drugog albuma, dok prvi, naziva Second hand (1997), snimaju na maternjem jeziku. Treći album Pompei (1999) donosi hitove Bye Bye Baby Bye, Na plaži i Koliko suza za malo sna, a nakon albuma Avantura počinje na kome se našao hit Tamo gdje je sve po mom, bend se u proleće 2002. raspada.

"U međuvremenu se ljudi poudali, poženili, postali roditelji, pa podjetinjili i 2007. odlučili da bi ipak mogli ponovo zajedno raditi", kratko objašnjava gitarista Coco Mosquito.

 

 

 Jinx, Eva Braun i Roots Rocket na Trenchtown fetsivalu

Eva-Braun

 

 
Povratnički album Na zapadu objavljuju 2007, a godinu dana kasnije i prvi živi album u karijeri Jinx Live. Poslednji album Diksilend (2010) Coco je opisao kao "soundtrack za vrijeme depresije i prohibicije", a sa njega su se istakli hitovi Da smo se voljeli manje i Čuvaj me ne daj me, kao i singl Na zub su me uzeli mama u kome gostuje frontmen Pips, Chips & Videoclips Dubravko Ivaniš.

Jedan od najznačajnijih domaćih pop-rock sastava Eva Braun, koji je prošle godine imao trijumfalni povratak na scenu albumom Playback, nastupiće na Velikoj bini Trenchtown festivala prvog dana, 30. aprila. Bend je osnovan 1990. u Bečeju, a prvi album Prisluškivanja objavljuju 1992. godine.

Slede albumi Pop Music (1995), Heart Core (1998), Everest (2001), sa puno sjajnih pesama kao što su Zmajevi, Sada ne znam gde sam ne znam šta, Sasvim običan dan, Vrteška, Odvedi me iz ovog grada, Mala prodavnica užasa… Bend 2001. godine prestaje privremeno sa radom. Singl Istra je u maju prošle godine najavio povratnički album Eve Braun Playback, koji se posle desetogodišnje pauze benda 1. juna 2011. pojavio u izdanju kuće Odličan hrčak, kao i na sajtu Exitmusic.tv, gde je dostupan za besplatno preuzimanje. Dugoočekivani album Eve Braun je izašao u obliku dvostrukog albuma, sa dvadeset pesama i skoro osamdeset minuta muzike.

 

 

 Jinx, Eva Braun i Roots Rocket na Trenchtown fetsivalu

Jinx

 

 

Trećeg festivalskog dana imaćemo priliku da prvi put na festivalu čujemo i jedan bugarski reggae bend – Roots Rocket je devetočlani vokalnoinstrumentalni sastav iz Sofije, čiji se muzički stil može okarakterisati kao kombinacija roots reggaea, new rootsa, hiphopa i soula. Bend je nasledio nekadašnji Root Souljah, prvi bugarski roots reggae bend. Danas, oni predstavljaju nezavisnu etiketu Roots Rocket iz Sofije, putem koje nastoje da održe i dodatno unaprede kvalitet reggae zvuka u Bugarskoj, ali i van nje.

Uskoro možete očekivati više informacija o izvođačima i prodaji ulaznica. Festivalski kamp je i prošle godine bio dupke pun, a sva mesta su bila rezervisana već dva dana pre početka Festivala. Ove godine se spremamo da primimo rekordan broj kampera iz Srbije i celog regiona. Budite brzi sa rezervacijama, pratite našu Facebook stranicu i festivalski sajt!

Festival organizuje Fondacija Danilo Kiš iz Subotice .

Uskoro kreće sa radom i redizajnirani super-kul sajt ovogodišnjeg festivala – trenchtown.org.