Home

VESTI

Jazz festival, Kragujevac

No Comments Festival

Jazz festival, KragujevacOd 19. do 22. marta u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu održaće se 10. međunarodni džez festival, na kojem će učestvovati gosti iz Engleske, Italije, Ukrajine, Austrije i Amerike.

 

Na kragujevačkom festivalu nastupiće kvartet britanskog klarinetiste Sema Kroketa (Sam Crockatt Quartet), Italijan Flavio Davanco (Flavio Davanzo) i njegov "ICS 4TET", ukrajinska džez pevačica Olga Vojčenko (Olga Voichenko), kao i kvintet, koji pored Maksa Kočetova (Max Kochetov) iz Ukrajine, čine i muzičari iz Srbije Milan Pavković, Strahinja Banović, Ivan Aleksijević i Dušan Ivanišević.

Takođe, na festivalu će publika biti u prilici da vidi nastupe Angele Trendel (Angela Troendel) i sastava "Mosaik" iz Austije, Vinsenta Heringa (Vincent Herring) i sastava "Earth Jazz Agents" iz Amerike, "Invidia Quartet-a" iz Srbije, Tima Garlanda i trija "The Lighthouse" iz Velike Britanije i Beogradskog džez trija (Srbija).

Ulaznice za Džez festival u Kragujevcu, koji je jedna od najvećih meÄ‘unarodnih muzičkih manifestacija u centralnoj Srbiji, mogu se kupiti po ceni od 500 dinara po festivalskom danu u Domu omladine, Pivnici i na biletarnicama Gradske dvorane ”Šumadija” i Knjaževsko-srpskog teatra. Komplet karata za sva četiri dana festivala košta 1500 dinara.

 

 

 Jazz festival, Kragujevac

 

Na Džez festivalu u Kragujevcu u proteklih deset godina nastupili su gotovo svi domaći džezeri kao i veliki broj izvoÄ‘ača iz sveta, muzičari poput Ramba Amadeusa, Krisa Džareta, Vasila Hadžimanova, Vlatka Stefanovskog, Tanje Jovićević, Bisere Veletanlić, kao i sastava "The Belgrade Dixieland Orchestra", "Big Band RTS",…

Festival se održava u organizaciji agencije „ReKreativno“ i Doma omladine, a pod pokroviteljstvom Skupštine Grada u Kragujevcu.

 

 

 

Izvor:

B92 Kultura