Home

VESTI

James Zabiela i Noir na glavnoj bini muzičke zone Love Fest-a

No Comments Festival

James Zabiela i Noir na glavnoj bini muzičke zone Love Fest-aLovefest, jedan od najpopularnijih muzičkih festivala u Srbiji ove godine biće održan od 3. do 5. avgusta na letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji, a listu čine neka od najpoznatijih imena iz sveta elektronske muzike.

   

Prve festivalske večeri na Tuborg main stage-u muzičke zone nastupiće James Zabiela, jedan od najvećih DJ-eva današnjice.

    

Poznat po svojim setovima u kojima se mogu čuti najtoplije ambijentalne pesme, kao i dirty acid house i techno trackovi, Zabiela na Lovefest donosi energiju Ibice i letnje zabave.

 

Iste večeri pred publikom će nastupiti i nemački DJ Alex Niggemann i DJ Miloš Pavlović. Jedna od stvari koja Niggemann-a na početku izdvaja je da je njegov stil teško definisati. Smatra da muzika zavisi od trenutka i time se vodi kada nastupa pred publikom. Na njegovoj plejlisti se nalazi sve – od tech house-a do vokalne house muzike. Niggemann uvek ume da prepozna atmosferu u publici i muziku prilagodi upravo njima.

Drugi dan festivala, headliner na Tuborg main stage-u muzičke zone biće poznati danski DJ Noir, a osim njega nastupiće Don’t i Kind of Man. Bez obzira na to da li putuje na neke od najboljih žurki na planeti ili producira numere koje dobijaju podršku DJ svetske elite, Noir (a.k.a. Rene Kristensen) ostaje jedan od cenjenijih i vrednijih izvođača u industriji elektronske muzike.

 

Poslednje festivalsko veče je kao i prethodnih godina posvećeno domaćoj muzičkoj sceni. Treći dan, na muzičkoj zoni nastupiće Darkwood Dub, Sinestezija, MVP i S.A.R.S. 

 

 

 James Zabiela i Noir na glavnoj bini muzičke zone Love Fest-a

Love fest Vrnjačka Banja

 

 
Svi izvođači elektronske muzike koji su prošli upravo završeni konkurs "Mlade nade Lovefesta", imaće priliku da nastupe na Tuborg main i Red Bull stage-u.

Osam novih zona na ovogodišnjem Lovefestu

Lovefest će od ove godine biti bogatiji za još osam novih festivalskih zona na deset lokacija u gradu. Program ovogodišnjeg festivala uključuje fotografsku, ekološku, filmsku, grafiti zonu, veliku chillout zonu, street basket zonu, zonu edukativnih radionica, kao i onu posvećenu najmlađim posetiocima.

 

Cilj festivala je promocija kulture mladih i talentovanih ljudi, kao i stvaranje jedinstvene platforme koja će pružiti podršku omladini u Centralnoj Srbiji.

Od ove godine umetnici iz Srbije mogu da se prijave na konkurs za fotografsku i filmsku zonu festivala. Opširnije informacije o propozicijama i načinu prijave mogu da se pronađu na sajtu www.thelovefestival.org.

Karta za sve tri večeri Lovefesta može već sada da se kupi po promotivnoj ceni od 999 RSD.

 

 

 James Zabiela i Noir na glavnoj bini muzičke zone Love Fest-a

Love fest Vrnjačka Banja

 

 

Više o Lovefestu

Udruženje građana Lovefest Vrnjačka Banja je nevladino, neprofitno udruženje koje se zalaže za rešavanje osnovnih problema građana, društvenih grupa i celokpunog društva u Srbiji. Orjentisano je na akcije koje doprinose razvoju jednakosti, solidarnosti i tolerancije među ljudima sa akcentom na akcije koje imaju humanitaran, socijalan, ekološki, edukativan i zabavni karakter. Do sada su realizovane akcije „Prevencija HIV-a“, kao i humanitarna akcija „Hrana za sve“.

Lovefest je muzički festival koji se od 2007. godine svakog leta održava na letnjoj pozornici u Vrnjačkoj Banji u organizaciji udruženja građana „Lovefest Vrnjačka Banja“. Tokom godina na festivalu su nastupili neki od najpoznatijih imena iz evta elktronske muzike – Marshall Jefferson, Good Groove, Martin Ten Velden, Danism, Silicone Soul, Gramophonedzie, Darko Rundek i mnogi drugi. Od 2012. godine festival je proširen na osam novih zona čiji je cilj da motivišu i podrže umetnost i kulturu mladih, kao i omladinski aktivizam u Centralnoj Srbiji.

Više o festivalu: www.thelovefestival.org i www.facebook.com/LoveFestVB