Home

VESTI

Jam station zatvara Nisville

No Comments Festival

Jam station zatvara Nisvilleladi niški sastav zatvara glavni program Nišvila, Jam Station za kraj festivala! Po tradiciji koja traje već nekoliko godina i Nišville 2015 će zatvoriti bend iz Niša – ovoga puta to je mladi blues – jazz – soul sastav Jam Station.
  

Okosnicu sastava The Jam Station, koji će u nedelju 16. avgusta zatvoriti Nišville 2015, čine mladi muzičari u čijem su razvoju značajnu ulogu imale upravo Nišvil džez radionice.

   

Grupa je osnovana 2012. godine kao kvartet koji je u početku svirao isključivo bluz standarde.  Već sledeće godine početna ideja je nadgrađena  proširivanjem repertoara i na autorske kompozicija, kao i na stilove koji se oslanjaju na bluz: džez, soul, ritam i bluz (…), a grupa od tada beleži puno svirki u Nišu i okolini – kako u klubovima, a čak i više – što je još jedna karakteristika grupe i na čemu članovi Jam Station i sami insistiraju – nastupa na ulicama.

 

Od nastupa u pratećem programu Nišvila 2013. godine, bend dobija i duvačku liniju što je uticalo na prebacivanje žanrovskog težišta ka džezu i soulu. U međuvremenu, Jam Station praktično dobija status Nišville promo benda na mnogim muzičkim i turističkim manifestacijama, kao i na ulicama mnogih gradova Srbije. Nedavno su imali zapažen nastup na Užičkom bluz festivalu, a pre Nišvila će nastupiti na poznatom bugarskom džez festivalu koji se održava u ništa manje poznatom turističkom centru Bansko.

 

 

 Jam station zatvara Nisville

Jam station zatvara Nisville

 

 

Članovi benda su: Mihailo Tatić – gitara, vokal; Lazar Petrović – gitara; Mihajlo Ivanović – bas gitara; Želimir Maršnjak – bubnjevi; Milan Jovanović – klavijature; Filip Stipsić – saksofon; Nikola Stanojević – trombon, a neizostavni član ekipe je menadžer i ton majstor Nenad Tančić.

Video link