Home

VESTI

Hartera festival od 10. do 12. juna

No Comments Festival

Hartera festival od 10. do 12. junaRiječki festival Hartera i ove godine predstavlja raznovrstan muzički program, od 10. do 12. juna, uz performanse, radionice i kreativne akcije.

Festival počinje nastupima Youngblood Brass Banda, Jogard i Savage, uz performanse i radionice (hoola hooper Karis, Peća Kuća night, norveški fakir Havve fjell) i K.R.A.H. – kreativnu radnu akciju Hartere.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=0H_DciW4nDc|width=450|height=364{/mgmediabot2}
 

 

Na glavnoj pozornici 11. juna nastupiće Erol Alkan, Atari Teenage Riot, Duke Dumont, Symbolone i Dubioza kolektiv, a među učesnicima na ostalim binama su i Fuck Buttons, Sleigh Bells, Nina Romić, Mika Male, te Zed Bias, Greenmoney i Eddy Ramić, te DJ-evi Ian F, Veztax i F-Sonik.

Poslednjeg dana na Tuborgovoj glavnoj bini nastupaju Klaxons, Moderat, Digitalism, TBF i Quasarr, a na Hartera hotel pozornici Garcia Plays Kyuss, Bambi Molesters, The Orange Strips, Father, My Buddy Moose i Avlijaneri.

Na ostalim binama nastupiće Nosaj Thing, Seiji, Redlight, Josip Klobučar i grupa DJ-eva.

Festival Hartera pokrenula je 2005. godine grupa entuzijasta, kako bi senzibilizovala javnost za ideju da se prostor propale Tvornice papira nameni kulturnim i javnim sadržajima. Festival je postao u međuvremenu jedan od najpoznatijih hrvatskih muzičkih događanja.

Priznanje je stiglo kroz povećanje broja posetilaca iz godine u godinu, ali i kroz formalne nagrade, kao što je ulazak u deset najboljih malih festivala u Evropi prema portalu Virtual festivals.

Sajt Hartere je www.hartera.com, a program se nalazi i u Kalendaru Portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org

Izvor:

SEEcult.org