Home

VESTI

Gradonačelnik priskočio u pomoć

No Comments Festival

Gradonačelnik priskočio u pomoć

U iščekivanju da i Vlada Srbije pomogne organizaciju predstojećeg XXVII izdanja Nišville jazz festivala 2010, gradonačelnik Niša Miloš Simonović je direktoru festivala Ivanu Blagojeviću dao garanciju da će grad iz Rebalansa budžeta sa tri (3) miliona dinara pomoći saniranje polovine gubitaka ovogodišnjeg festivala, što će značajno pomoći nastavku priprema Nišvila 2010.

Direktor Nišvilla Ivan Blagojević napominje da Miloš Simonović, kao ni jedan gradonačelnik do sada, u čestim kontaktima, vodi računa da svaki naredni festival bude bolji od prethodnog, pa je tako i potvrdio čvrstu rešenost da u projekciji budžeta za 2010. godinu, dva vodeća niška kulturna brenda budu izjednačena po sredstvima, garantujući da će uz Filmske susrete i Nišville dobiti 14 miliona dinara za 2010. godinu.

Nakon sastanka u kabinetu gradonačelnika Simonovića, ubeđeni smo da je Grad Niš konačno stao iza svog festivala  i da možemo krenuti sa potpisivanjem ugovora sa izvođačima koji će nastupiti na Nišvillu 2010. Tako smo upravo danas potpisali ugovor sa vodećim jazz muzičarem današnjice i višetrukim dobitnikom Grammy nagrade Rojem Hargrouvom (Roy Hargrove) – kaže Blagojević. 

 

Gradonačelnik priskočio u pomoć


Sa prijema za Candu Dulfer kod gradonačelnika