Home

VESTI

Finale Dis-patch festivala 15-17. oktobra

No Comments Festival

Finale Dis-patch festivala 15-17. oktobra

9. izdanje Dis-patcha biće završeno lansiranjem “Rakete #9”  u galeriji ITS u Ritopeku, čemu prethodi glavno koncertno veče u KC Rex, Yardstyle party u Gun Club-u, predavanja i izložbe.

 

Tokom bogatog muzičkog i vizuelnog programa tokom prvog Dis-patch vikenda u Beogradu, publici su se predstavili muzičari i umetnici iz Nemačke, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije, Hrvatske i Austrije. Dve izložbe na raspolaganju su publici tokom čitave nedelje.

 

Provokativna postavka Eva u Muzeju 25. maj obuhvata niz instalacija koje je autor Boris Hoppek načinio tokom svog rezidencijalnog boravka u Beogradu. Izložba će biti zatvorena u petak 15. 10. u 19 časova, a deo postavke biće prebačen u galeriju ITS u Ritopeku, gde će festival biti zatvoren specijalnim celodnevnim događajem.

 

Druga izložba predstavlja fotografije Sama Campbella sa ovogodišnje turneje ViceVerse koju se realizovali festivali Communikey i Dis-patch, i postavljena je u KC Rex. 

 

 

 Finale Dis-patch festivala 15-17. oktobra

 Finale Dis-patch festivala 15-17. oktobra

 

U međuvremenu, u istom prosotru (KC Rex) u subotu 16.10. biće održan glavni koncertni program, proslava 10 godina postojanja australijske izdavačke kuće Room40, tokom koje će se predstaviti njen osnivač Lawrence English, zatim poznati Tim Hecker iz Montreala, kao i veoma aktuelni australijsko-islandski autor Ben Frost koji, između ostalog, trenutno intenzivno sarađuje sa Brian Enom.

 

Istoga dana u Gradskoj biblioteci biće upriličeni razgovori sa ovim autorima, a prethodne večeri u Gun Club-u, u okviru još jednog Yardstyle party-a predstaviće se Boylah, Piece of Shh… ft. Ras-TKO, Conquering Jungle Lion i DJ Moodswinger, dok će za 3D video segment biti zadužen Izvanredni Bob.

 

 

 Finale Dis-patch festivala 15-17. oktobra

 Finale Dis-patch festivala 15-17. oktobra

 

 

U nedelju 17.10. u slučaju lošeg vremena celokupan program koji će voditi ka lansiranju rakete biće održan unuar galerije ITS, uz koncerte (Rastko, Belgrade Noise Trio), projekcije (Izvanredni Bob, Tagtool Jamm 2), instalacije (Boris Hoppek), privremeni tattoo studio (E Plus Plus), kuvanje i Soundscapes DJ setove. Za dolazak do lansirne stanice Rakete # 9 organizatori preporučuju GSP liniju 304 kako bi stigli do Ritopeka, a zatim pratite znake za ITS-Z1.  

 

 

ITS mapa:

www.its-z1.org

Red vožnje linije 304: 
www.gsp.rs/linija.asp?id=304

www.gsp.rs/nocne_linije1.htm#304

www.dis-patch.com