Home

VESTI

Festival kreativnih intervencija Remake

No Comments Festival

Festival kreativnih intervencija RemakeFestival Remake je festival kreativnih intervencija u polju redizajna i reciklaže, a u oblastima muzika, film, fotografija, tekstil, asesoari i predmeti u kućnoj upotrebi i enterijeru.

Prvo izdanje festivala REMAKE održaće se u Beogradu, u Ustanovi kulture opštine Stari grad “Parobrod”, Kapetan Mišina 6a od 03.-06. novembra 2011.godine. 

 

Organizator REMAKE-a je Udrženje gradjana KULA, uz podršku Sekretarijata za zaštitu životne sredine Beograda i partnerstvo UG Kultur Akt, UK Parobrod i web sajta PopBoks.

Festival će trajati 4 dana, a posle toga će biti organizovana sedmodnevna izložba u UK Parobrod, gde će učesnici izlagati i prodavati novostvorene vrednosti i umetničke predmete.

 

 

Festival kreativnih intervencija Remake

 

Festival će se zatim u celini, ili sa najuspešnijim radionicama, seliti i u druge gradove u Srbiji, ali i u inostranstvu. Već početkom 2012. Remake se seli u Napulj, u Italiji, uz podršku Uni Credit fondacije i mreže evropskih lidera civilnog društva Euclid.

Za razliku od drugih pristupa, u okviru Remake festivala se učesnicima pruža prilika da kroz sistem predavanja i interaktivnih radionica i sami savladaju pristupe i tehnike redizajna i reciklaže i da ih dalje samostalno primenjuju.

Radionice su podeljene u 5 grupa:
•    REMIX – tehnike remixa muzike, stari hitovi u novom ruhu
•    REPHOTO – tehnike redizajna starih forografija, kreativni kolaži, miks tehnologija
•    REMOVIE – Holivudski remake-ovi evropskih filmova i obratno, oživljavanje starih video zapisa novim tehnologijama
•    REDRESS – redizajn i reciklaža u oblasti tekstila i asesoara, upotreba različitih predmeta u svrhu kreiranja komada odeće ili nakita
•    REHOUSE – redizajn i stvaranje novih predmeta za kućnu upotrebu i enterijer, koristeći najrazličitije stare i odbačene predmete

Projekat REMAKE – festival kreativnih intervencija, pobednik na internacionalnom takmičenju za socijalne inovacije u Napulju