Home

VESTI

Festival kratkih internet filmova PogledajMe

No Comments Festival

PogledajMeSavremena tehnologija i društvene mreže su na mnoge načine naše živote učinili lakšim. Od dostupnosti muzike, preko svakodnevne zabave, pa sve do mogućnosti da na dnevnom nivou komuniciramo sa udaljenim prijateljima. Ali, isto tako, pružili su mogućnost širenju mržnje, propagiranju nasilja i netrpeljivosti. Ništa manje opasno, iskorišćeni su za stvaranje nemerljivih količina besmislenih sadržaja i omogućili su velikom broju mladih da uzaludno troše sate ispred svojih monitora.  U moru informacija i zabavnih sadržaja kreativnost, originalnost i lični pogled na svet je često zapostavljen.

Zbog toga je Fakultet za sport i turizam, tims. zajedno sa saradnicima pokrenuo Festival kratkih internet snimaka filmova Pogledaj me

 

Osnovna ideja festivala je da promoviše mlade koji se zaista bave sobom i okruženjem i time im omogući da svoja znanja, veštine i stavove predstave širem auditorijumu. Pogledaj me je podeljen u tri sekcije: Moje Mesto, Moje Delo i Moj Pokret. Moje delo je kategorija za sve stvaraoce, bilo da se bave naukom, pišu pesme, prave muziku, fotografišu ili su možda vajari i slikari. Moje mesto je prostor za zaljubljenike u prirodu, sve koji imaju omiljeni deo grada ili neku posebnu uspomenu sa posebnog mesta. A, ukoliko se neko bavi nekim vidom performansa, rekreacijom ili sportom, bilo da je grupni, pojedinačni ili ekstremni, Moj Pokret je odgovarajuća sekcija.   

 

 

 Festival kratkih internet snimaka PogledajMe

Festival kratkih internet snimaka PogledajMe

 

 

Pravila su takva da snimak treba da bude kraći od 100 sekundi, a da se može zabeležiti kamerom, foto-aparatom ili čak mobilnim, te da će se za nagrade u iznosu od 400 evra, jedino sadržaj vrednovati. Inače, biće podeljene četiri nagrade, tri će dodeliti žiri za svaku kategoriju, a jednu publika putem Facebook glasanja na stranici www.facebook.com/pogledajme . Što znači da svaki autor trebalo da aktivno promoviše sebe i svoj film, prosledi prijateljima link i nađe pravi način da ih ubedi da ga i “like”-uju.  Festival Pogledaj Me je podržan od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, kao i od brojnih javnih ličnosti i eksperata iz sveta kulture, sporta i medija, dok je nagradni fond finansiran od strane Raiffeisen banke.

Zvanično, od 1. maja je otvoren konkurs i trajaće do 1. juna, sa napomenom organizatora da će prvopristigli snimci sigurno privući više pažnje na sebe.  
Pozivamo sve koji imaju šta da pokažu i saopšte kameri, da posete www.pogledajme.net, gde će ih sačekati dodatne informacije i promotivni snimci, kako bi se podobnije upoznali sa svim.