Home

VESTI

Zvezde snouborda dolaze na Kopaonik

No Comments EXIT

 Svetske zvezde snoubordinga Mark Andre Tart, Deni Larsen, Beni Mosl, Joki Kofler i Miki Stankiz, kao i ekstremni skijaši Denis Elert, Tedi Ber i Rafael Švajger potvrdili su svoj nastup na Whoops Battery festivalu koji će se održati od 9. do 11. februara na Kopaoniku. Popularni „pro-rajderi“ nastupiće u egzibicionom delu takmičenja u večernjim terminima od 18 do 20 časova.

KanaÄ‘anin Mark Andre Tart trenutno važi za jednog od najtraženijih profesionalnih bordera na svetu sa sponzorskim ugovorima za velike sportske brendove kao što su Adidas ili Volkl. Ljubitelji snouborda su imali priliku da ga gledaju na većini najgledanijih snoubord filmova i video kompilacija, a poznat je po  velikim skokovima i rizičnim spust vožnjama van staza. Do sada je osvajao više Big Air nagrada, meÄ‘u kojima je najvrednija Toyota Big Air iz Japana.

 

 

Norveški border Deni Larsen jedan je od vodećih profesionalaca u ovom zimskom sportu, vozi već 13 godina i deo je internacionalnog K2 Pro tima. Ove sezone aktuelan je novi borderski film Overseas iz Pirates Movie produkcije, u kojem Deni pokazuje svoje veštine zajedno sa još jednom zvezdom Whoops Battery festivala, borderom Jokijem Koflerom iz Austrije, odakle još dolaze i Beni Mosl i Miki Stankiz.

Posebne zimske egzibicije, publika na Kopaoniku može da očekuje od ekstremnih skijaša koji izvode skokove i trikove poput svojih kolega na snoubordu. Nemac Denis Elert, Tedi Ber iz Sjedinjenih država, te Rafael Švajeger iz Austrije, pokazaće kako izgleda ekstremno skijanje 10. i 11. februara od 18 do 20 časova u egzibicionom delu Whoops Battery festivala.

Takmičenja 10. i 11. februara prati bogat muzički program, prvog dana u vidu žurki od 20 časova u lokalnim kafićima, a druge večeri u vidu koncerta u hotelu Grand. Britanski drum’n’bass DJ Goldie, francuski hip-hop DJ Cut Killer, te bendovi Sajsi, Trance Balkan Desorganisation i Overdrive su samo neki od muzičara koji će nastupati na više lokacija tokom tri dana Whoops Battery festivala na Kopaoniku od 9. do 11. februara 2009. godine.

Organizator WHOOPS Baterry – Snowboard & Music festivala, u okviru kojeg se održava snoubording takmičenje najvišeg ranga u regionu – FIS Evropski kup u disciplinama „Big Air“ i „Slope Style“, su The State of Exit i Udruženje Freestyler. Nagradni fond takmičenja iznosi 5000 evra, a ovo takmičenje se održava pod etiketom najboljeg „FIS Euro Cup“ takmičenja na Balkanu i prošle godine je ugostilo trinaest nacija i preko 50 sportista.