Home

VESTI

Zelena gerila na Exitu

No Comments EXIT

Zelena gerila na ExituPokret Zelena gerila Exit festivala vas poziva da ih posetite na Exitovim info deskovima na NGO stejdžu na tvrđavi. Na ovom mestu ćete dobiti na poklon ceger o kojem svi već mesecima pričaju, nalepnice koje će ostaviti ne samo fizički nego i mentalni trag na mestima na kojima se besomučno dele plastične kese, voze automobili umesto biciklova, ostavljaju bez potrebe uključena svetla, postere, bedževe… Za to vreme u regrutnom centru će 20 mladih gerilaca proći kroz set predavanja i treninga o tome na koji način se može uticati da se nešto u ekološkoj svesti društva promeni.

Svi mi se svakodnevno suočavamo sa problemima koji su proizvod neodgovornosti kako na individualnom, tako i na nivou institucija. Zelena gerila je zbog toga osnovana sa idejom da se utiče na javno mnjenje i svest građana, kao i na direktno rešavanje određenih problema kao što je visoka javna potrošnja.

 

Zelena gerila na Exitu

 

Jedan od najvažnijih i ujedno najlepših alata Zelene gerile jeste Exit biorazgradivi ceger. Svako od nas u proseku snosi odgovornost za 600 bačenih kesa godišnje, a uz pomoć ovog cegera svako može da učini mali, ali vredan doprinos zajednici, kao i njenom ekonomskom i privrednom razvoju. Napravljen od biorazgradive reciklirane plastike, ne ugrožava životnu sredinu i pomaže racionalno raspolaganje resursima u prirodi, a u isto vreme dovoljno je atraktivan da bi svi želeli da ga imaju i nose. Distribuira se besplatno takođe na Exitovim info deskovima, kao i u ’Regrutnom centru Zelene Gerile’ na tvrđavi za vreme trajanja festivala.

Zelena Gerila je najveća društvena kampanja Exit festivala za 10 godina postojanja. Posetite info desk Zelene gerile i budite deo ovog velikog i važnog projekta čiji članovi sasvim sigurno neće pristati na sve teže uslove života.

 

Izvor:

exitfest.org