Home

VESTI

Zagrevanje za EXIT

No Comments EXIT

Exit logo

Proleće je stiglo u naš grad. Drveće ispred našeg prozora zeleni, ptice cvrkuću sve glasnije, a Exit festival se nezaustavljivo približava…

 

Drugari, krajnje je vreme da krenete stopama Exit headlinera – da počnete ozbiljno da se zagrevate za četiri vrele i glasne noći na srednjovekovnoj tvrÄ‘avi, na obali Dunava u Novom Sadu.

Anyway, da sada više nema nazad, govore nam i vesti o Exit izvoÄ‘ačima:

Moby privodi kraju poslednje pripreme za izdavanje novog albuma “Wait for Me”. Očekuje se da će ovaj album biti pušten u prodaju 30. juna. I tako, svet čeka, a Moby nam kaže šta da očekujemo: ”Tokom rada na ovom albumu, želeo sam da se fokusiram na nešto što ja volim, bez prevelike zabrinusti oko toga kako će biti prihvaćen na tržištu. Rezultat toga je album koji je tiši, melodičniji, melanholičniji i ličniji od većine prethodnih.”

Rad na albumu odvijao se van centra pažnje medija i javnosti skoro godinu dana. Moby je saraÄ‘ivao sa pevačima koji nisu proslavljeni, izjavljujući da mu rad sa prijateljima mnogo više odgovara nego rad sa poznatima.

Na Moby.com možete skinuti prvi singl sa novog albuma „Shot In The Back Of The Head“ i pogledati spot za ovu numeru, koju je režirao ni manje ni više nego veliki David Lynch.

 

 

 

Sve ovo ga ipak ne sprečava da se bavi onim što za njega i nije novost: dobrotvornim radom. Naime, u petak 24. aprila, Moby je imao svoj prvi ambijentalni živi nastup na ceremoniji održanoj kako bi se prikupila sredstava za ISSUE Project Room, njujorški centar koji okuplja iskusne i mlade umetnike, mesto gde se oni okupljaju kako bi saraÄ‘ivali meÄ‘usobno, ali i sa kustosima muzeja i edukatorima, mesto gde stvaraju i izlažu svoje projekte…

Još nešto zanimljivo – na njegovom sajtu postoji “free download” opcija, namenjena nezavisnim filmskim stvaraocima koji bi želeli da njegovu muziku upotrebe u svom radu.

Madness se spremaju da proslave trideseti roÄ‘endan serijom svirki, uglavnom u Velikoj Britaniji, a ovome dodaju i povratak svome Madstock festivalu. Budući da sviraju na mestima kao što su Norwich Norfolk Showground, Stroud Gatcombe Park i Victoria Park u Londonu, Exit je ponosan što se našao meÄ‘u ovim poznatim lokacijama i što učestvuje u proslavi tridesetog roÄ‘endana velikana iz Kamdena. Ako želite da pogledate kako je bilo na delovima njihove turneje pod nazivom "The Madness World Tour of Camden" pratite ovaj link.

The Prodigy? Pa, oni su jako zauzeti još jednim osvajanjem Planete. Najpre, Radio I Big Weekend, 9. i 10. maja, zajedno sa Lily Allen i grupom Franz Ferdinand, zatim Global Gathering u Stratfordu na reci Avon, 24. i 25. jula. „Invaders Must Die“ se prodaje neverovatnom brzinom i isto tako penje na top listama. Dobio je i oblik video igre, koju možete igrati na NME.com.

The Manics se užurbano pripremaju da 18. maja izdaju novi album „Journal for Plague Lovers“, nakon čega sledi mini turneja po Velikoj Britaniji i Irskoj. Posle toga, kratak odmor, a zatim – Exit!

KoRn takoÄ‘e kreću na put. Proveli su neko vreme svirajući, ili kako oni kažu „udarajući glavama“ u podrumskom studiju, a zatim su krenuli od grada Tuscon u Arizoni. „Samo ćemo se malo odmoriti (od snimanja), i vratiti se sveži“ kaže Fieldy. „Proveli smo kod kuće više od godinu dana. Zaista želimo da izaÄ‘emo na scenu. Sastavili smo set od Kornovih klasika. UzbuÄ‘en sam što ćemo ponovo svirati pesme koje nismo svirali godinama.“

Patti Smith se zagreva za Exit. Pank ikona je 2. aprila oržala performans u galeriji Robert Miller u ÄŒelsiju, u okviru koga je izvodila pesme i originalnu poeziju inspirisanu francuskim stvaraocem iz XIX veka, Arturom Remboom. MeÄ‘u oduševljenom publikom bili su Arturo Vega, bivši menadžer grupe Ramones, gitarista Lenny Kaye i bivši frontmen grupe Television, Tom Verlaine.

Arctic Monkeys kako se čini imaju novog člana (koliko god bio neaktivan). To je niko drugi nego Diddy, Bad Boy lično. On neće svirati niti pevati, samo želi da bude deo pratnje. Zgodno, zar ne? Ovi momci se druže i sa drugima sa A liste. Naime, pored bendova Depeche Mode, The Killers, Kings of Leon, Kaiser Chefs, i mnogih drugih, nastupaju na ovogodišnjem festivalu Lollapalooza!

Kraftwerk. Nakon što su svoj analogni studio pretvorili u digitalni, ali zadržavajući svoj stil stare škole, festivališu širom Evrope. Ovih dana su u Nemačkoj, ali od maja prelaze granice: najpre Austrija, zatim Rumunija, pa se na kratko vraćaju u svoju zemlju, da bi posle nastavili ka Engleskoj, MaÄ‘arskoj, i naravno, Srbiji. Odatle će nastaviti u Italiju, Finsku, Belgiju… Gust raspored.