Home

VESTI

UN uputile poziv za saradnju festivalu Exit

No Comments EXIT

UN uputile poziv za saradnju festivalu Exit

Iz Programa Ujedinjenih nacija za životnu sredinu (UNEP) uputili su poziv festivalu EXIT da pomogne globalnu kampanju „Muzika i životna sredina“.

 

Kampanja, koju  je UNEP pokrenuo u saradnji sa UNESCO, ima za cilj da kroz saradnju ključnih ljudi u svetskoj muzičkoj industriji od nje stvori oruđe za promovisanje važnosti očuvanja životne sredine, ali i da u samoj muzičkoj industriji unapredi odnos prema životnoj sredini.

 

Kampanja će zvanično početi velikim koncertom u australijskom gradu Brizbejnu, na Dan zaštite životne sredine, 5. juna. Koncertu prethodi konferencija u martu u norveškom gradu Arendalu na kojoj će učestvovati profesionalci iz muzičke industrije iz celog sveta kao i aktivisti i stručnjaci za zaštitu životne sredine.

 

EXIT je pozvan da na konferenciji predstavi svoja iskustva i napore u borbi za očuvanje životne sredine i učestvuje u definisanju kampanje „Muzika i životna sredina“.

 

I ove godine značajan deo kampanje za  Exit festival biće obojen borbom za zaštitu životne sredine, a na samom festivalu ovom problemu biće posvećen niz dešavanja.  

 

 

 

„Muzika i životna sredina“

„Muzika i životna sredina“

 
 
Jedanaesti Exit od 8. do 11. jula

Exit će se jedanaesti put, od 8. do 11. jula održati na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi pored Dunava u Novom Sadu, dovodeći neke od najpoznatijih muzičara na planeti ali i posetioce sa svih kontinenata.

 

Poznat po svojoj neverovatnoj atmosferi, jednoj od najboljih Dance Arena na svetu, jedinstvenoj lokaciji, Exit će u svojoj novoj dekadi ponuditi publici najuzbudljiviji letnji provod i nezaboravne nastupe više od 600 izvođača na preko 20 festivalskih bina.  

 

 

Jedanaesti Exit od 8. do 11. jula

Jedanaesti Exit od 8. do 11. jula