Home

VESTI

“The Horrors” na EXIT-u

No Comments EXIT

The HorrorsNeočekivano dobar alternative indie bend iz Britanije, doma najboljeg zvuka te vrste, nastupiće na glavnoj bini Exit festivala u okviru klupske i festivalske turneje koju započinju upravo ovih dana, a planiraju da završe početkom avgusta.

 

Izgleda da baš vole festivalske nastupe, a i da je ta ljubav obostrana, s obzirom da su ih već s prvim albumom ugostili Glastonbury, the Carling Weekend ( Radio 1/NME stage), razni skandinavski festivali, Summer Sonic Festival u Japanu, i Splendour in the Grass u Australiji.

 

Ono što ih je inspirisalo da se 2005. godine okupe jeste zajednička ljubav prema garažnom roku šezdesetih. NME je primetio njihov singl "Sheena Is a Parasite" i dao im prostora, a dobro znamo šta znači kad vas NME promoviše.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=yNjcSgU0Nrg&feature|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

Tako su učinili i sa celim prvim albumom "Strange House", pa je bend na primer, nastupao na dodeli NME nagrada pored bendova Crystal Castles, Ulterior i These New Puritans. A kada se pojavljujete u kul ekipi a novi ste, isto znate šta to znači. Prvobitno poverenje koje zadobijaju od kul ekipe dodatno opravdavaju drugim albumom "Primary Colors". Kritike su bile zapanjujuće, a Drowned in Sound ga je nazvao "potpuno vrednim sve frke koju je digla njihova neočekivana briljantnost. Izašli iz garaže. Ne razbacuju se bukom koja traje manje od dva minuta, a stvorena je jedino da provocira i nervira. Tamo ima pesama. Pravih, kompleksnih, slojevitih pesama."

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=Cor3wjbS4Gg&feature|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 

 

Svakim albumom su zreliji, što je pravi razvojni put dobrih muzičara, postali su kompleksniji i utvrdili poverenje. Publika izgleda da ih voli isto kao i kritika, a i vi ćete moći da date svoj sud kada u julu poslušate i pogledate njihov nastup.

 

 

 

 

Izvor:

Exitfest.org