Home

VESTI

The Gossip & Wolfmother na Exit 2012.

No Comments EXIT

The GossipExit sa ponosom najavljuje da se Gossip vraćaju na Main Stage u četvrtak 12. jula 2012. godine, sa svojom neprikosnovenom plesnom energijom!

Harizmatična Beth Ditto i njene kolege iz benda u Novi Sad donose moćni i zavodljivi post punk rock zvuk, i poseban muzički stav koji su predstavili već sa prvim taktovima hita "Standing in the Way of Control".

Još jedno potpuno sveže i uzbudljivo ime stiže na Petrovaradinsku tvrđavu, Wolfmother, australijski bend koji mnogi hrabro porede sa Black Sabbath, Led Zeppelin i Deep Purple nastupiće u nedelju 15. jula na glavnoj festivalskoj bini.

Spajajući soul i punk, neverovatan glas Beth Ditto sa buntovničkim stavom antiheroine savremenog doba, i zarazni plesni ritam, Gossip su vrlo brzo stekli obožavaoce sa najrazličitijim muzičkim ukusom. Njihov treći album "Standing in the Way of Control"  probio ih je u muzičku elitu, a usledile su intenzivne turneje širom sveta.

 

The Gossip
The Gossip
 

"Music For Men" su izdali 2009. godine i to prvi put za mejdžor etiketu, a hitovi sa ovog albuma  poput "Heavy Cross", i "Love Long Distance" ponovo će pretvoriti  Main Stage Exit festivala u uzbudljivi plesni podijum. Gossip uveliko rade na novom albumu, koji će objaviti neposredno pred svoj nastup u Novom Sadu.

Svojim retro heavy rock stilom i odanošću zvuku i lirici sedamdesetih, Wolfmother su vrlo brzo našli put do publike. Od prvog albuma koji je objavljen u Sidneju 2004. godine, do priznatog drugog izdanja pod nazivom „Cosmic Egg“, prešli su uzbudljiv put ovenčan priznanjima i nagradama poput Gremija za pesmu „Woman“.

 

 

Wolfmother
Wolfmother

 

Do sada su odsvirali više stotina koncerata širom sveta, a publika na Exit festivalu saznaće zašto njihova muzika koja je ultimativna mešavina hard rock, grunge i funk rock zvuka  retko koga ostavlja ravnodušnim!

Svoj nastup na ovogodišnjem Exit festivalu koji će se održati od 12. do 15. jula već su potvrdili legendarni New Order, world music senzacija Buraka Som Sistema, a Dance Arena ugostiće čuvenu etiketu Cadenza Records. Tom prilikom u Novi Sad stižu Luciano, Reboot, Kenny Larkin, Robert Dietz i Maayan Nidam.

{xtypo_rounded1}O EXIT FESTIVALU:  Exit je letnji muzički festival koji se održava jednom godišnje u Novom Sadu od 2000. godine. Festival traje četiri dana, održava se početkom jula, na magičnoj Petrovaradinskoj tvrđavi koja potiče iz osamnaestog veka, naslonjenoj na obalu Dunava.  

Exit je već godinama jedan od najboljih muzičkih festivala u Evropi i mesto gde su neke od svojih najboljih nastupa imali Snoop Dog, Prodigy, Paul Weller, Arctic Monkeys, Moby, Chemical Brothers, Frankie Knuckles, Iggy Pop, Garbage, Primal Scream, Roger Sanchez, Carl Cox, Jamiroquai, Nick Cave, Billy Idol, Portishead, David Guetta i mnogi drugi.
Exit je 2007. godine osvojio nagradu „Najbolji evropski festival“ koju dodeljuje asocijacija 40 najvećih evropskih festivala.

Exit podržava veliki broj društvenih i humanitarnih inicijativa i akcija. "The State of Exit Fondacija" osnovana je 2010. kako bi pomogla unapređenje visokog obrazovanja u Srbiji.{/xtypo_rounded1}

Ulaznice za Exit koji će se održati od 12. do 15. jula 2012. su u prodaji. Više informacija o ulaznicama i prodajnim mestima može se pronaći na: www.exitfest.org i www.gigstix.com.

ULAZNICE:
Promo cena: 6990 dinara    
Popust za studente i srednjoškolce: 5490 dinara
Redovna cena: 10990 dinara