Home

VESTI

The 69 Eyes na Explosive bini

No Comments EXIT

 

 

Post-apokaliptični rock‘n’roll iz Finske, gothic rock sa gitarskim rock‘n’roll primesama, glamurozni rock začinjen horor ukusom, mračna industrial rock verzija Blondie…

 

Da, The 69 Eyes su potvrdili nastup na Exitu 08 i promeniće na našu veliku radost ranije najavljenu satnicu prvog dana na Explosive bini.

Kako finski vampiri zvuče uživo možete čuti na njihovom prvom live albumu "The 69 Eyes: Hollywood Kills" objavljenom u januaru ove godine. Ovom albumu prethodio je deveti studijski album "Angels", koji se vrlo brzo po objavljivanju, u martu prošle godine, popeo na 1. mesto finske top liste, kao i dva singla sa istog albuma "Perfect skin" i "Never Say Die".

 

Iza The 69 Eyes je dvadeset godina karijere, mnogo live nastupa, veoma uspešni albumi i manje bitno, ali bitno, dečačko-vampirski izgled zbog kojeg ih tinejdžerke obožavaju. Kažu da je tajna njihovog uspeha u tome što nisu pristajali na kompromise – od logoa, preko režije spotova, do muzike i tekstova – niko im ne govori šta i kako da rade.

Pet u crnu kožu obučenih Finaca sa 69 očiju, inspirisanih imenima kao što su Sisters of Mercy, The Doors, Iggy Pop, Danzig, Billy Idol, The Cult, dolaze, a mi već vrištimo od sreće. A vi?

www.myspace.com/theofficial69eyes