Home

VESTI

Sve o Exitu 2011

No Comments EXIT

Sve o Exitu 2011Na ovogodišnjem Exitu od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu nastupa više od 500 izvođača na 20 festivalskih bina, a ove godine očekujemo i dvomilionitog posetioca!

Molimo vas da pažljivo pročitate ovaj tekst i da pregledate linkove kako biste se na vreme pripremili i kako bi vam boravak u Novom Sadu i na Exitu bio što ugodniji 🙂

 

Mapu sa ucrtanim binama, chill zonama, info pultovima, ulazima, mestima za zamenu vaučera, mestima za zamenu tokena, kao i sve satnice, možete pogledati ovde .

Na Petrovaradinskoj tvrđavi će tokom Exita biti postavljeni bilbordi sa preciznom mapom festivala, svih bina, info pultova, hitne pomoći… Flajere sa mapom festivala i sa satnicama možete takođe pronaći na info pultovima i kod promotera.

 

 

 Dobrodošli na Exit 2011!

Dobrodošli na Exit 2011!

 

ULAZNICE

Ulaznice se nalaze u redovnoj prodaji po promotivnoj ceni od 6 990 dinara, a broj ovih ulaznica je ograničen. Redovna cena ulaznica će od utorka, 5. jula iznositi 10 990 dinara.

Do 5. jula su u prodaji ulaznice za srednjoškolce, po promotivnoj ceni od 4990 dinara i za studente, po promotivnoj ceni od 5990 dinara.

Prodajna mesta možete videti na ovom linku .

I ove godine, vaša četvorodnevna ulaznica je narukvica, koju ćete u od ponedeljka, 4. jula moći da dobijete na zamenskim mestima u blizini tvrđave. Sve o zameni vaučera za ulaznice možete saznati ovde. Na sva vaša pitanja o zameni vaučera za ulaznice odgovori se nalaze ovde. Imajte na umu da jednodneve ulaznice ne morate menjati za narukvice, samo uđite sa njima I prođite pravo korz kapije :).

EXIT VILIDŽ

Exit vilidž je svakako najpopularnije stecište posetilaca Exita, kako domaćih kako i inostranih, mesto gde se žurka ne završava. Ljudi iz celog sveta, uvek neko spreman za nova poznanstva, iskustvo spavanja u šatoru, muzika koja ne prestaje da svira, sve ovo čini naše selo jedinstvenim i neponovljivim iskustvom festivala, koje žele da okuse i oni kojima je Exit komšija sa tvrđave.

Ulaznice za devetodnevni boravak u Exit vilidžu, po ceni od 2500 dinara, možete kupiti na recepciji vilidža od ponedeljka, 4. jula.

Kako da dođete do vilidža i mapu Exit vilidža sa svim potrebnim informacijama možete pronaći na ovom linku , kao i na ovom linku .

Ove godine, devetodnevni festival za sebe, nudi vam nešto zaista posebno: bine sa kojih se muzika čuje bez prestanka, bazen u kome se možete rashladiti u svakom trenutku, prskalice da se rashladite i kad niste u vodi, sportske aktivnosti među kojima su stoni tenis, badminton i mali fudbal, a i malo luna parka.

 

 

 Exit festival, Novi Sad, Srbija

Exit festival, Novi Sad, Srbija

 

DOLAZAK

VANREDNI GRADSKI AUTOBUS

Od železničke i autobuske stanice (koje su jedna do druge) saobraćaće vanredna autobuska kružna linija gradskog prevoza koji će vas odvesti do Exit vilidža i koja prolazi i kroz centar grada.

Nedeljna karta za neograničen broj vožnji u gradu, autobusima JGSP “Novi Sad” za vreme trajanja Exit festivala moći će da se kupi po ceni od 585 RSD / 5,78 eur. Karta važi u periodu od 5. do 11. jula 2011. godine, a može da se kupi: na platou Železničke stanice u Double Decker Bus-u, na kioscima JGSP “Novi Sad”, na prodajnim punktovima Exita, kao i u autobusu kod vozača.

OD VILIDŽA DO FESTIVALA

PEŠKE: Od ulaza na festival deli vas oko 20 minuta lagane šetnje. Od Vilidža do festivala uživajte u šetnji uz Dunav i pogledu na Novi Sad na obali preko. Od izlaza Vilidža dođite do obale Dunava, uzvodno Dunavom idite do mosta Duge, prođite ispod njega i skrenite levo, te produžite sve do glavnog ulaza na festival.

AUTOBUSOM: Od Vilidža do glavnog ulaza na festival (restoran Trag) će voziti druga kružna linija gradskog prevoza.

AUTOMOBIL: Bez obzira da li se radi o vašem vozilu ili taksiju ne preporučujemo vam vožnju od Vilidža do festivala. Zbog velikih gužvi na prilazu tvrđavi i nekoliko zatvorenih ulica u Petrovaradinu vožnja može potrajati mnogo duže od pešačenja ili prevoza autobusom. Da ne spominjemo i to da će vas naša planeta mnogo više voleti ako koristite zajednički prevoz ili ako prošetate.

 

 

 Exit festival, Novi Sad, Srbija

Exit festival, Novi Sad, Srbija

 

PARKING

Sve o parking zonama i cenama možete pronaći na parkingns.rs

OD VILIDŽA DO CENTRA GRADA

Kako iz dela Vilidža na obali možete videti tornjeve crkava u centru grada, tako i peške podjednako lako možete doći do njega, prateći kej, preko mosta i samo nastaviti do pešačke zone. Možete i istraživati druge, jednako lepe ulice i pravce do centra grada. Pazite samo da se ne izgubite 🙂 Autobusom koji kruži izmedju Železničke stanice i Vilidža takođe možete brže stići do centra, a možete se poslužiti i redovnim autobuskim linijama 3, 3a i 9. Do njih stižete laganom šetnjom do Preradovićeve ulice u Petrovaradinu, i, ukrcavši se u smer ka centru (mostu) siđite na prvoj lii drugoj stanici kada most pređete.

Podsećamo vas, promotivna nedeljna karta po ceni od 585 RSD za sve linije JGSP “Novi Sad” važi u periodu od 5. do 11. jula 2011.

TURIST INFO

Ove godine, Železnice Srbije spremaju dodatnu liniju tokom trajanja Exita na relaciji Beograd – Novi Sad. Više informacija o tome možete dobiti na ovom linku .

Informacije o putovanju u Novi Sad, o smeštaju i o lokalnom prevozu, kao i sve informacije koje će vam trebati kada stignete možete pronaći u sekciji Turist Info.

Najvažnije telefone i adrese preuzmite ovde. Mapu Novog Sada pronađite na ovom linku .

 

 

 Exit festival, Novi Sad, Srbija

Exit festival, Novi Sad, Srbija

 

 

EXIT MOBILE

I ove godine, Exit vam daje super mogućnost: festival u vašem džepu! Kada ko svira, šta se trenutno dešava, gde se iznenada stvorila dobra žurka, kakvo će biti vreme, sve to možete saznati preko aplikacija za vaš mobilni telefon! Pripremili smo vam Android i iPhone aplikacije, a više o njihovom korišćenju saznaćete uskoro.

EXIT UŽIVO!

I ove godine idemo korak dalje, pružajući svojim posetiocima kao i onima koji to ove godine nisu, potpuni živi prenos festivala kroz Internet socijalne mreže. Facebook, Twitter, Youtube, Flickr, Livestream udružujemo da biste u svakom trenutku imali u mobilnom telefonu, na kompjuteru ili na festivalskim video bimovima izveštaj o svemu što se dešava: od toga šta hedlajneri misle o Exitu Novom Sadu i publici, gde vam se trenutno nalazi ekipa i kako se provodi, preko video snimaka visokog kvaliteta, najsvežijih fotografija, do živih snimaka festivalskih dešavanja, a vas takođe pozivamo da budete deo toga.

Novina ove godine: Exit Festival 2011 Tweetup, veliko okupljanje korisnika društvene mreže Twitter, održavaće se na Positive Vibration Reggae bini, gde postoji gradska wi-fi zona. Wi-fi zone će takođe postojati na Agori i Loud and Queer bini.

 

 

 Exit festival, Novi Sad, Srbija

Exit festival, Novi Sad, Srbija

 

 
ULAZI

Kapije Exita otvaraju se svakog dana u 17 časova, a zatvaraju se u 3 sata posle ponoći i nakon tog vremena nije moguće da se uđe na tvrđavu.

Apelujemo na posetioce da na festival dođu ranije kako bi izbegli gužve na kapijama. Ulaz na festival je dozvoljen samo na jasno obeleženim i obezbeđenim ulazima, samo uz ulaznicu ili akreditaciju.

U toku jedne večeri možete ući na festival samo jednom. Ukoliko izađete osoblje na ulazu neće biti u mogućnosti da vas ponovo pusti unutra. Prema Zakonu Republike Srbije svako je dužan da sa sobom uvek ima neki od ličnih dokumenata, pa tako i na festivalu.

Pored festivalskog obezbeđenja ulaze kontroliše i policija kako bi se izbeglo unošenje zabranjenih predmeta i supstanci na festival.

Pravila Exita i najčešće postavljena pitanja i odgovore možete pronaći ovde .

TOKENI, PIĆE, HRANA

I ove godine piće na Exitu (sa izuzetkom VIP terase), plaća se isključivo tokenima.

Na Exitu možete kupiti sokove, pivo, vino, vodu, hranu i suvenire. Hrana u Foodlandu i suveniri u EXIT Shopu plaćaju se dinarima. U Foodlandu može se osim domaće i kineske hrane, ribe i jela sa roštilja kupiti i vegeterijanska i veganska hrana.

 

 

 Exit festival, Novi Sad, Srbija

Exit festival, Novi Sad, Srbija
 
 

POMOĆ

Na Exitu sve četiri noći dežuraju i ekipe Crvenog krsta, službe Hitne pomoći i vatrogasna služba.

U zavisnosti od jačine zvuka na koncertima postoji opasnost da dođe do oštećenja sluha i drugih zdravstvenih tegoba. U zavisnosti od vrste i jačine svetlosnih efekata postoji opasnost da dođe do oštećenja vida i drugih zdravstvenih tegoba.

U slučaju da vam treba bilo kakva pomoć možete se obratiti radnicima obezbeđenja, koje ćete prepoznati po crvenim majicama.

Vremenska prognoza

Kakvo će vreme biti za vreme Exita proverite na ovom linku . Prema najavama meteorologa očekuje nas toplo i suvo vreme :).

 

 

 

 

Detaljnije informacije:

www.exitfest.org