Home

VESTI

Prvi krug glasanja završen

No Comments EXIT

Prvi krug glasanja završen

Prvi krug glasanja za izbor najboljih evropskih festivala, u organizaciji online portala Virtual Festivals Europe i asocijacije 56 evropskih festivala Yourope, završio se u sredu, 16. decembra. 

Exit festival nominovan je još jednom za najbolji festival u Evropi i to za prestižnu „Best Major Festival“ nagradu, za koju će se boriti najvažniji i najveći evropski festivali. Pobednike će odlučiti publika glasanjem putem Interneta na adresi www. eu.virtualfestivals.com.
 
U konkurenciji za nagrade nalaze se i dva festivala iz regiona, T-Mobile InMusic, nominovan za “Best Medium Sized Festival”, i  Hartera nominovan za “Best Small festival”. Osim Exita u kategoriji “Best Major Festival” nominovan je 21 evropski festival, među kojima su i britanski Isle Of Wight, mađarski Sziget, danski Roskilde, poljski Heineken Open'er, kao i irski Oxegen, ovogodišnji dobitnik „Best Overseas Festival“ nagrade. 

 

Prvi krug glasanja završen

 
Festivalska publika iz celog sveta može veoma jednostavno da se registruje kako bi glasala za nominovane festivale. Za „Best Major Festival“, nagradu za koju je nominovan Exit festival, moguće je, u prvom krugu, glasati do 16. decembra na sajtu www.eu.virtualfestivals.com. Svako ko učestvuje u glasanju potencijalni je dobitnik ulaznica za festivale pobednike.

U prvom krugu glasanja koji se završava 16. decembra, festivali se takmiče u kategorijama „Best Major“, „Best Medium“, „Small“ i „ Best New festival“. U drugom krugu glasanja, koji traje do 30. decembra, biće omogućeno glasanje za finaliste, kao i u kategorijama „Best European Festival Line-Up“, „Best Artist Newcomer“, „Best Headline Artist“ i „Anthem Of The Year“. Pobednici će biti objavljeni na dodeli nagrada koja će se održati 13. januara 2010. u Holandiji.

Exit je 2007. godine dobio nagradu za nabolji evropski festival u okviru UK Festival Awards, u specijalnoj kategoriji, posvećenoj festivalima van Velike Britanije, a za istu je bio nominovan prethodne tri godine. Ovoga puta za nagrade se ravnopravno bore u nekoliko različitih kategorija svi važni i veliki festivali iz Evrope, a Exit je nominovan za najvažniju – „Best Major Festival“.