Home

VESTI

Postani volonter EXIT festivala!

No Comments EXIT

Postani volonter EXIT festivala!EXIT fondacija poziva sve mlade iz regiona koji žele da steknu dragocena iskustva na najboljem evropskom festivalu, da se prijave na konkurs „Volunteer –  volume up“ koji će trajati od od 5. do 15. juna i tako postanu deo tima EXIT VOLONTERA.

   

Kao jedini festival te veličine i značaja koji je nastao iz društvenog aktivizma mladih, EXIT već godinama unazad snažno podržava volonterizam podstičući mlade da se aktiviraju, steknu radna iskustva i upoznaju sa  ljudima iz celog sveta. Sa iskustvom u radu sa preko 4000 hiljade volontera koji su sarađivali sa EXIT timom od 2010. godine, EXIT fondacija teži da ove godine, u duhu stalnog napretka, afirmiše volonterski program i na regionalnom nivou.
 

„Regionalno povezivanje je važna tema EXIT fondacije koja se bavi, između ostalog, i razvojem mladih. Želimo da mladi volonteri kroz angažovanje na EXIT festivalu, družeći se ljudima iz različitih gradova i zemalja regiona, kroz timski rad, zajednički razviju nove veštine, osećaj pripadnosti i korisnosti za zajednicu, poboljšaju znanje stranih jezika i steknu uvid u organizaciju najboljeg evropskog festivala.“ rekao je Dušan Kovačevič, direktor EXIT festivala.

On je takođe istakao da je ova akcija utoliko važnija, jer je društveni aktivizam mladih  duša festivala i da razvojem mladih, u ovom slučaju njihovim volonterskim angažovanjem kroz kreativne industrije, mladi rebrendiraju i sam region, a to sve jesu segmenti po čemu je u EXIT fondacija postala prepoznatljiva.

U prilog tome govori i niz akcija u okviru EXIT AID-a projekta koji na regionalnom nivou pomaže ugroženim područijima od poplava. Otuda i poziv svim prijavljeni volonterima na konkursu da se opredele i za pomoć u uklanjanju posledica od poplava u zavisnosti od potreba i prioriteta, i na taj način pomažući na najrazličitijim poslovima, zajedno ukažemo na potrebu dugoročnog angažmana i osećaja solidarnosti i zajedništva, a ne samo trenutne inicijative.

 

 

 Postani volonter EXIT festivala!

Postani volonter EXIT festivala!

 

 

Svi zainteresovani koji žele da se prijave na konkurs „Volunteer –  volume up“ i postanu deo ovog velikog tima regionalnih volontera EXIT-a mogu da se prijave preko aplikacije na sledećem linku http://apps.exitfest.org/node/add/volonteri . Da bi postao Exit volonter, kandidat mora biti punoletan, ne sme biti krivično gonjen, a pre svega mora proći selekciju.  Uz obavezu angažovanja ne više od 6 sati u toku jedne smene, volonterima će na EXIT festivalu biti obezbeđen ulaz, hrana, voda i smeštaj u kampu (ukoliko za tim imaju potrebu), dok put i ostale lične troškove snose sami.

Volontiranje će trajati od 7. do 14. jula, pred i tokom EXIT festivala, a po završetku volontiranja, volonteri dobijaju sertifikat koji dokazuje njihovo angažovanje na najboljem evropskom festivalu.