Home

VESTI

Pogledajte “EXIT 2074”

No Comments EXIT

Pogledajte "EXIT 2074"

Spot je delo umetnika, animatora, strip crtača Alekse Gajića i istovremeno je svojevrstan trejler njegovog dugometražnog animiranog filma 'Technotise – Edit i ja'.

'Technotise – Edit i ja' je prvi dugometražni animirani film u Srbiji, a priliku da vidite ovo ostvarenje imaćete na otvaranju festivala filma i medija Cinema City, u subotu, 6. juna, u velikoj sali Srpskog narodnog pozorišta.

Rađen u maniru savremenih svetskih animiranih filmova, 'Technotise – Edit i ja' je produkt četiri vrste animacije (klasične 2D, 3D, vektorske i kolažne) kao i autentičnog likovnog izraza samog autora. Estetski uzor filma su japanske anime za koje je karakteristična stilizacija pokreta, odnosno svedena animacija. Stilizacija pokreta, prvobitno nastala iz praktične potrebe za što bržom serijskom izradom za televizijsko emitovanje, vremenom postaje prepoznatljiv manir i zaštitni znak japanskih animiranih filmova.

Likovi filma su antiheroji koje fantastične okolnosti i situacije menjaju i teraju da čine nešto što inače ne bi. Dinamika je postignuta brzom smenom kadrova, naglašenim korišćenjem dekora i ilustrativnim praćenjem monologa, dok interesantan preokret u samoj priči preobražava film iz tragikomedije u fantastiku.

 

U nastavku pogledajte trejler za ovaj film.

 

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=q_okOW-B75Q|width=450|height=277{/mgmediabot2}

 

Posebna pažnja u filmu posvećena je glasovima na čijoj realizaciji su radila velika imena srpskog glumišta. Glasove su likovima, između ostalih, pozajmili: Petar Kralj, Seka Sabljić, Srđan Todorović, Marija Karan, Boris Milivojević, Nikola Đuričko, Nebojša Glogovac i Sanda Knežević. Muzika za film “Technotise – Edit i ja“ delo je Borisa Furduja i Slobodana Strumbergera.

Aleksa Gajić o filmu 'Technotise – Edit i ja' kaže: "Nakon šestogodišnjeg rada za francusku strip izdavačku kuću, i preko 300 nacrtanih tabli, osetio sam potrebu da pokrenem svoje likove u animiranom filmu koji će pokušati da odgovori na sve izazove koje pred sebe postavlja akciona naučno-fantastična priča u budućnosti…"

 

Duži intervju sa Aleksom Gajićem, kao i spot 'Exit 2074.' možete pogledati na ovoj stranici.

 

Izvor:

exitfest.org