Home

VESTI

Po izboru CNN-a Exit među devet najboljih festivala na svetu!

No Comments EXIT

Po izboru CNNa Exit među devet najboljih festivala na svetu!Internacionalno izdanje CNN-a, CNN World Fiesta, pre nedelju dana je u članku o muzičkim festivalima širom sveta, uvrstio Exit među devet najboljih festivala na svetu!

Exit se na ovaj način našao u prestižnom društvu muzičkih festivala kao što su britanski Glastonberi, danski Roskilde i japanski Fudži Rok.

 

U tekstu koji potpisuje Nik Tompson, skreće se pažnja na to da festivalska sezona počinje već u junu i da je do septembra skoro svaki vikend popunjen nekim muzičkim festivalom širom sveta. CNN je napravio i izbor devet festivala na koji se definitivno isplati poneti šator i naočare za sunce.

Pored Exita, preporuka CNN-e otišla je britanskim festivalima Glastonberi i Bestival, koji su i nama dobro poznati kao priželjkivane muzičke letnje destinacije. Od evropskih festivala tu je i danski Roskilde, matica  veselih kampera.

 

 

 Po izboru CNN-a Exit među devet najboljih festivala na svetu!

Po izboru CNN-a Exit među devet najboljih festivala na svetu!

 

U izboru ove medijske kuće su i predstavnici iz SAD-a, Bunaru iz Tenesija, čikaški Pičfork, kao i najveći muzički festival na svetu, Samerfest iz američke države Viskonsin. Pored njih, tu su i australijski Parklajf, kao i japanski Fudži Rok festival.

Novinar CNN-a Nik Tompson osvrnuo se na istorijsku važnost Exita, kao i činjenicu da se festival obraća širokoj publici, promovišući razne muzičke pravce i stilove, od bendova kao što su Arcade Fire, Pulp i Portishead, pa sve do elektronskih nastupa sastava Underworld, Jamiroquai, Tiga i Magnetic Man.

Članak je dao i prikaz cena festivalskih ulaznica, po kojem je ubedljivi rekorder japanski Fudži, sa cenom od čak 500$ za tri festivalska dana! Exit je u proseku duplo jeftiniji od ostalih navedenih festivala, uz sjajan program koji može da parira ostalim događajima, pa tako nije ni čudo što je popularna destinacija mladih iz celog sveta, od Evrope, preko SAD-a, sve do Australije.

 

 

 Po izboru CNN-a Exit među devet najboljih festivala na svetu!

Po izboru CNN-a Exit među devet najboljih festivala na svetu!

 

Prethodnih godina Exit je postao jedan od najvažnijih događaja u Srbiji i regionu, sa ogromnim turističkim potencijalom. Prošle godine turisti su za vreme Exita u Srbiji i Novom Sadu, po proračunu auditorske kuće Booze Allen Hamilton ostavili 13 miliona evra.

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja je, zahvaljujući između ostalog i Exitu, 2009. godine zabeležila porast broja stranih turista, bez obzira na svetsku ekonomsku krizu.

Pored sjajnog ekonomskog aspekta posetioci Exita našoj zemlji donose još nešto – parčiće svojih kultura zbog kojih smo i mi bogatiji, veseliji i raznolikiji, ne samo tokom ova četiri dana, već i mnogo duže.

Originalnu vest možete pročitati na:
http://edition.cnn.com/2011/SHOWBIZ/Music/05/31/summer.music.festivals/index.html