Home

VESTI

Od 5000 prijavljenih izabrano 1250 volontera za Exit!

No Comments EXIT

Exit 2011: Tražimo 1.000 volonteraExit festival i ove godine otvara vrata za 1250 volontera iz celog sveta koji će dobiti priliku da steknu neverovatna iskustva, radeći u sektorima marketinga, protokola, u pres centru, programskoj produkciji, na izgradnji, šankovima, ulazima, akreditovanju, u obezbeđenju, Exit vilidžu i drugim brojnim segmentima festivala.

Prijave za volonterski program Exit festivala trajale su svega dve nedelje, od 1. do 15. maja, a za to vreme se preko aplikacije na Exitovom sajtu prijavilo preko 5 000 mladih ljudi!!! 

 

Komisiji za izbor volontera bilo je potrebno preko tri nedelje da sve ove prijave pročitaju, ocene i intervjuišu one koji su ušli u uži krug. Kandidati iz Beograda i Novog Sada intervjuisani su lično, dok su svi oni koji žive malo dalje razgovarali sa komisijom – putem skajpa.

Od 5250 prijavljenih kandidata iz preko 60 zemalja širom sveta, najviše je prijavljenih građana Srbije, ali su prijave stizale i iz regiona, evropskih zemalja, SAD-a, Australije, ali i iz Rusije, Singapura, Ekvadora, Svazilenda, Čilea, Izraela… lista je podugačka, a kandidati i više nego zanimljivi. Naposletku je izabrano 51% ljudi iz Srbije, 20% iz regiona i 29% kandidata iz ostatka sveta.

U sektoru marketinga i internet marketinga oprobaće se 120 ljudi, u produkciji 80, za Exit Village biće zaduženo 120 volontera, u protokolu biće uposleno 12 dobrovoljaca. Ravno 120 volontera radiće kao obezbeđenje festivala, za NVO organizacije biće angažovano dvadesetoro.

 

 

EXIT FESTIVAL 2011

 

Na ulazima u festival angažovali smo 200 volontera, u izgradnji 22 kršna momka, za zabavu na festivalu biće zaduženo osamdesetoro, a u Chill zoni radiće 20 volontera. Preostali volonteri biće uposleni na šankovima Exit festivala.

Volontiranje će trajati od 4. do 12. jula 2011. godine na festivalu Exit u Novom Sadu, najviše šest sati u toku jedne smene.

Volonteri na Exitu imaće obezbeđen ulaz i boravak na festivalu nakon završetka propisanog radnog vremena, kao i besplatan boravak u Exit vilidžu, obezbeđenu ishranu u toku smene i besplatne tokene za vodu i sok. Po završetku festivala, volonteri dobijaju sertifikat kao priznanje o volontiranju, što će im biti dodatna referenca u biografiji.

Svim prijavljenim kandidatima iz Srbije koji nisu izabrani u volonterski tim Exit festivala, Exit je pružio šansu da do 30. juna kupe ulaznicu za festival po povlašćenoj ceni, a uz kupljenu četvorodnevnu ulaznicu svi kandidati će dobiti i besplatan boravak u kampištu festivala.

Na ovaj način, Exit bi želeo da se zahvali i oduži svima onima koji su pokazali želju da učestvuju u funkcionisanju najvećeg muzičkog festivala u ovom delu Evrope!

 

 

 

 

 

 

Više informacija:

www.exitfest.org