Home

VESTI

Nove stipendije za studijska putovanja fondacije “The State of Exit”

No Comments EXIT

Nove stipendije za studijska putovanja fondacije "The State of Exit"Fondacija „The State of Exit“ u saradnji sa kompanijom Carlsberg Srbija po drugi put dodeljuje 25 stipendija u iznosu od 500 eura za studijska putovanja u inostranstvo, studentima osnovnih, master i doktorskih studija Univerziteta u Novom Sadu.

 

Konkurs će biti otvoren od srede, 15. decembra do 1. februara 2011. za studente koji planiraju putovanja u cilju ličnog usavršavanja, i to za aktivnosti koje će se realizovati od 20. februara pa do kraja 2011. godine.

 

Milivoje Krvavac, student biologije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu bio je među prvih 25 stipendista „The State of Exit“ Fondacije koji su predstavljeni na otvaranju Exit festivala 2010. Stipendiju za studijsko putovanje u iznosu od 500 eura iskoristio je za nastavak ekspedicije na Šri Lanci, gde je u saradnji sa kolegama iz celog sveta učestvovao u otkrivanju nove životinjske vrste. Tokom boravka napravio je dva naučno dokumentarna filma i priprema se za svoju doktorsku tezu koju će raditi na osnovu istraživanja u kojima je učestvovao. On i njegove kolege uspešno su realizovali svoja učešća na 25 različitih međunarodnih naučnih projekata, seminara, radionica, kampova.

 

SOE Fondacija


Za sve studente koji sada žele da učestvuju u potrebno je da u online aplikaciji na sajtu Exitfest.org pošalju biografiju, radna i volonterska iskustva, dodatne aktivnosti i edukaciju, preporuku profesora kao i motivaciono pismo za željeno putovanje. Uslovi koje studenti treba da ispune da bi konkurisali za stipendije je da su studenti Univerziteta u Novom Sadu, da su tokom studija ostvarili prosek veći od sedam, kao i da putovanje za koje apliciraju u ostvare u navedenom roku.

Program pojedinačnog stipendiranja Fondacije „The State of Exit“ započet je 2010. godine u saradnji sa Univerzitetom u Novom Sadu i kompanijom Carlsberg Srbija, sa ciljem da se pomogne talentovanim studentima, progresivnim mladim ljudima koji žele da u inostranstvu steknu nova radna i obrazovna iskustva na stručnim praksama, seminarima, konferencijama i kroz druge vidove saradnje sa različitim međunarodnim institucijama i organizacijama.


Fondacija „The State of Exit“ razvija i programe finansiranja studentskih projekata iz oblasti ekologije, razvoja kritičkog mišljenja, unapređenja studentskog života i razvoja preduzetništva, koje su, u ovom trenutku, od izuzetnog društvenog značaja za našu sredinu. Stipendiranje ovih projekata počeće već u 2011. godini.


Više informacija o konkursima, programima i projektima „The State of Exit“ Fondacije može se dobiti putem e-mail adrese [email protected]

 

 
{xtypo_rounded1}Fondacija „The State of Exit“

Fondacija „ The State of Exit“ osnovana je 2010. godine u Novom Sadu, sa idejom da se kroz različite vidove stipendiranja i projekata pomogne mladim akademskim građanima Novog Sada u sticanju novih iskustava i u njihovim naporima da uhvate korak sa naprednim naučno-istraživačkim trendovima i visokim profesionalnim standardima na međunarodnom nivou u nauci, kulturi i sportu.

Pre 11 godina Exit festival nastao je uprkos izuzetno teškim društvenim okolnostima i postao značajan evropski festival zahvaljujući spremnosti jedne mlade generacije da sebi postavi visoke standarde i istraje . Od tog vremena do danas Exit festival kroz sve svoje aktivnosti i kampanje, u promotivnom periodu i u toku same realizacije festivala utiče na kvalitet života studenata i oslanja se na njihovu spremnost za novine i njihov kreativni potencijal.

Kako bi doprineli kvalitetnijem životu mladih ljudi, razvoju formalnog i neformalnog obrazovanja, ostvarenju principa akademske mobilnosti, sticanju prvih radnih iskustava studenata i osnažili ideju lične inicijative i društvene odgovornosti, Udruženje Exit i Univerzitet u Novom Sadu potpisali su Memorandum o saradnji, kojim se definišu vidovi buduće kooperacije u edukaciji, stipendiranju i zapošljavanju studenata Univerziteta.

Osnivanje Fondacije „ The State of Exit“, jedan je od načina da se ova saradnja dalje uspešno razvije. Zajedno sa svojim partnerima, kompanijama Carlsberg Srbija i CWP fondacija radi na ostvarenju ciljeva postavljenih u ovom memorandumu, kroz razvoj programa pojedinačnog stipendiranja studenata, podršku timskih projekata studenata i studentskih organizacija, i uključivanjem studentske populacije u društvene i omladinske kampanje festivala Exit.{/xtypo_rounded1}