Home

VESTI

Nove DJ zvezde na „Exit“ festivalu

No Comments EXIT

Nove DJ zvezde na „Exit“ festivaluDeseti Exit eksluzivnim zajedničkim nastupima obeležiće i Eric Prydz & Adam Beyer, Steve Angello & Sebastian Ingrosso, Paul Woolford & Yousef, te Steve Lawler & Lee Burridge.
Atraktivne „live“ nastupe po prvi put na Dance Areni imaće i popularni producenti Etienne de Crecy, Gui Boratto i Reboot.

Proslavljeni francuski producent Etienne de Crecy nastupiće uživo na Dance Areni jubilarnog Exit festivala u subotu 11.
jula
u okviru turneje „Beats & Cubes“. De Crecy će nastupiti sa čuvenom trodimenzionalnom kockom koja simultano prati živo izvoÄ‘enje njegove muzike.

„The Cube“ je dizajn francuske grupe arhitekata „EXYZT“ koja je napravila veliku kubičnu konstrukciju i poseban softver za povezivanje zvuka i svetla čiju apsolutnu kontrolu ima Etienne De Crecy. Nakon što su „EXYZT“ odbili da urade sličan rad za nastup grupe The Killers, producenti MTV nagrada su odlučili da iskopiraju ovo inovativno rešenje izazvaši tako kontraverzu koja će svoj epilog verovatno doživeti na sudu. Ipak, De Crecy konkretno ne krivi članove benda sa kojima je i nastupao na upravo završenom Coachella festivalu.

Etienne važi za jednu od ključnih figura „french touch“ scene na kojoj su se izmeÄ‘u ostalih izdvojili Cassius i Daft Punk. Dva albuma njegovog projekta Super Discount i album „Tempovision“ doneli su kultne numere „Prix Choc“ i „Am I Wrong“, a ove godine je aktuelan novi singl „Hanukkah“ objavljen za etiketu „Kitsune“.

DJ zvezde na „Exit“ festivalu

Švedska elektronska scena već godinama sa izvesnom lakoćom održava svoj zvezdani prefiks i to zahvaljujući svega nekolicini producenata.
Najduži staž i ugled svakako ima tehno zvezda Adam Beyer koji je prvi proslavio tamošnju scenu sa etiketama „Drumcode“ i „Truesole“, a izuzetnu popularnost opravdava uvek svežim i naprednim setovima.

Ipak, uspeh kakav nije viÄ‘en još od vremena grupe ABBA, prvi donosi Eric Prydz čiji singl „Call On Me“ provodi neverovatnih pet nedelja na 1. mestu britanske top liste, dok prošle godine stiže na 2. mesto iste liste sa hit singlom „Pjanoo“.
Dosad nezabeležen „back to back“ set Prydz i Beyer uradiće upravo na Dance Areni u subotu 11.
jula!

Apsolutno zapamćen bio je zajednički set druge dve švedske zvezde na Dance Areni 2006. godine.
Steve Angello i Sebastian Ingrosso, najmlaÄ‘i članovi popularne grupe „Swedish House Mafia“ vraćaju se na deseti Exit takoÄ‘e u subotu 11.
jula
radi najveće rođendanske žurke na globalnoj elektronskoj sceni!

Pored britanskog superstar dueta Sasha & Digweed, povratak u Arenu 9.
jula
imaće i vedete engleske DJ scene Steve Lawler i Lee Burrigde.
Kultni status „Lights Out“ kompilacija, Lawler je prošle godine oživеo kroz dupli miks album „Viva Toronto“ na etiketi „Renaissance“, dok je novi singl „Distrait“ objavio u martu ove godine.

Sve zapaženiji nemački producent Reboot nastupiće uživo, takođe u četvrtak 9. jula.
Frank Heinrich kako mu je pravo ime, obeležio je scenu sa klupskim hitom „Charlotte“ iz 2007. godine. Izdaje za visoko kotirane etikete „Cadenza“ i „Below“, a trenutno se vrti njegov aprilski singl „Ronson“ objavljen za „Cocoon“, čuvenu etiketu iz Frankfurta odakle dolazi i Heinrich.

Još jedan uzbudljiv nastup uživo izvešÄ‡e brazilski producent Gui Boratto u petak 10.
jula
, isto veče kada se na Areni očekuju i „b2b“ dueti Richie Hawtin & Dubfire, te Heidi & Justin Martin. Arhitekta koji od detinjstva svira klavir i gitaru, 35-godišnji Boratto je za prestižnu etiketu „Kompakt“ u martu ove godine objavio i svoj drugi studijski album „Take My Breath Away“ nakon odlično primljenog debija „Chromophobia“ iz 2007. godine. Istovremeno je objavljen i njegov remiks za aktuelni singl Pet Shop Boysa „Love Etc“.

Mnogi se slažu da će Paul Wollford biti jedno od imena koje će najviše obeležiti 2009. godinu na globalnoj elektronskoj sceni. ÄŒetvrta godina rezidenture u famoznom klubu „Space Ibiza“, kao i serija izdanja za „Cocoon“, „SCI+TEK“, „DFA“ i „Ovum“, te nove singlice „Pandemonium“ i „Dystopia“ ili ovogodišnja serija trendi majica njegove etikete „Intimacy“ dodaju vrednost sjajnim setovima Paula Woolforda.

U nedelju 12.
jula
, zajedno sa „b2b“ duetima koji čine Carl Cox & Green Velvet, Darren Emerson & Sander Kleinenberg, sa Woolfordom će zajedno nastupiti i liverpulski DJ i producent Yousef.
Obojica su ostavili sjajne utiske na publiku u Areni, a Yousef se vraća sa premijerom prvog studijskog albuma na kojem gostuje legendarni Derrick Carter.

Većina DJ zvezda je bar nekad nastupala u retkim i eksluzivnim „back to back“ nastupima, ali to dosad nije viÄ‘eno u ovako velikim razmerima. Ovogodišnji koncept Dance Arene za obeležavanje desetog Exita jedinstvena je pojava na svetskoj DJ sceni, a setovi koji ostanu zabeleženi od 9. do 12. jula biće prava retkost u savremenoj elektronskoj muzici.

{xtypo_rounded1}Deseti Exit od 9. do 12.
jula

Četvorodnevne ulaznice za deseti Exit festival direktno se prodaju od početka aprila u filijalama Erste banke i u Gigstix prodavnicama po aktuelnoj ceni od 5990 dinara. Finalna cena ovih ulaznica biće 9990 dinara.

Ulaznice mogu da se kupe na sedam različitih lokacija u Beogradu, tri u Novom Sadu i po jednoj u Nišu, Kragujevcu, Zrenjaninu i Subotici. Pored Erste banke, ulaznice mogu da se kupe u dve Gigstix prodavnice koje se nalaze u beogradskoj koncept radnji Supermarket i u novosadskom tržnom centru Pariski magazin.

Ovogodišnji Exit festival na kojem će nastupiti Arctic Monkeys, Manic Street Preachers, KoRn, Kraftwerk, Moby, Patti Smith, Madness, Carl Cox, Richie Hawtin, Darren Emerson, Sasha, Andy C, Marky i brojni izvoÄ‘ači na preko 20 festivalskih bina, održaće se od 9. do 12. jula na Petrovaradinskoj tvrÄ‘avi.{/xtypo_rounded1}

Za više informacija o festivalu, kliknite OVDE, ili posetite zvanični sajt EXIT09.

 

 

 

Izvor:

Exitfest.org