Home

VESTI

Nick Cave and The Bad Seeds na EXIT-u

No Comments EXIT

Nick Cave and The Bad Seeds na EXIT-uNeprikosnoveni kralj alternativnog rocka, Nick Cave po prvi put na Exitu izvešće svoje najveće hitove, na radost armije njegovih obožavalaca – kojima je ove godine podario sjajan povratnički album njegove matične grupe Bad Seeds, po imenu “Push The Sky Away“, koga je svetska kritika već ocenila kao jedno od najboljih izdanja ove godine.
  

"Nick Cave and The Bad Seeds jedna su od najznačajnijih pojava na rock sceni u poslednjih 30 godina.
    

Caveov energično rokerski, a ipak visoko stilizovani nastup, ne ostavlja ravnodušnim sve širi krug publike još od 1983. Radi se o umetničkoj magiji jedinstvene prirode koja u sebi fuzioniše teatralnost jednog Davida Bowieja, rokersku ekspresivnost jednog Iggy Popa i poeziju mračne strane života jednog Loua Reeda." – izjavio je Dragan Ambrozić, programski selektor glavne festivalske bine.

 

Svaki njegov koncert posebno je intenzivan doživljaj o kome se potom dugo priča, a istorija njegovih pojavljivanja u našim krajevima dobar je primer za ovu tvrdnju. Tako  deo naših gradskih lokalnih legendi njegov mitski prvi nastup 1990. u beogradskom SKCu, u trenutku kad je bio na prekretnici izlaženja iz underground okvira ka opštoj slavi, prepričava i dalje. Mnogo godina kasnije, koncert Nick Cave and Bad Seeds u beogradskoj Areni  2008. izabran je od strane kritike za najbolji strani koncert godine u našoj zemlji. Konačno, gostovanje njegovog garažnog rock projekta Grindermen na Exitu 2011, ostaje u pamćenju kao jedan od najeksplozivnijih nastupa svih vremena na Main Stageu.

 

 

 Nick Cave and The Bad Seeds na EXIT-u

Nick Cave and The Bad Seeds na EXIT-u

 

 

Na Exitu 2013, Nick Cave će se pridružiti aktuelnoj R:Evoluciji na Main stage-u, u nedelju, 14. jula izvodeći svoje najpoznatije pesme iz svih delova prebogate karijere, uz neizbežno predstavljanje novog albuma.

 

U iščekivanju Nick Cave-ovog nastupa, poslušajte neke od njegovih najvećih hitova u nastavku.
 
Postanite deo EXIT R:Evolucije, prisustvujte nezaboravnim koncertima i zauvek ponesite sa sobom delić festivalske atmosfere. Na tvrđavi vas očekuju Atoms For Peace, Bloc Party, CeeLo Green, David Guetta, Fatboy Slim, Snoop Dogg aka Snoop Lion, The Prodigy, Chase & Status & Rage, Diplo, DJ Fresh live, Dubfire, Eric Prydz, Jeff Mills, Pan-Pot, Rudimental live, SBTRKT, Seth Troxler, Ana Popovic, Delilah, Eyesburn, Feed Me, Gregor Tresher live, Mathew Jonson live, Prong i mnogi drugi.
 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=lOiUPl5GjTE|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 Nick Cave & The Bad Seeds "Do you love me?"

 

 

Zbog ogromnog interesovanja i velikog broja ljudi koji nisu uspeli sebi da obezbede ekipni odlazak na festival i mogućnost da uz 4 kupljene ulaznice dobiju još jednu besplatno, EXIT je odlučio da akciju “Sa ekipom na EXIT” produži do petka, 7. juna do ponoći! Svi posetioci festivala su pozvani da uzmu učešće u ovoj akciji  koja se odnosi samo na petodnevne komplete ulaznica koji su još uvek u prodaji po trenutno aktuelnoj ceni od 5.990 dinara.

Trenutno aktuelna cena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival sa 50% popusta iznosi 5.990 dinara i može se kupiti na www.gigstix.com, na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu, Beogradu, Subotici, Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Zemunu i Novoj i Staroj Pazovi, kao i u Corner Shop-ovima širom Srbije.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=lDpnjE1LUvE|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Ke$ha – Crazy Kids ft. will.i.am

 

 

Studenti i srednjoškolci mogu da kupe petodnevne ulaznice sa popustom od 55% za 5.490 dinara na Gigstix prodajnom mestu u Pariskom magazinu u Novom Sadu. Svi koji nisu iz Novog Sada mogu da se informišu slanjem e-maila na adresu [email protected]

Sve dodatne informacije možete pronaći na zvaničnom sajtu EXIT Festivala www.exitfest.org