Home

VESTI

My Bel Dance Arena – Pojačanje

No Comments EXIT

My Bel Dance Arena - PojačanjeExitova My Bel Dance Arena je jedinstveno mesto i jedinstvena prilika da se novi i mladi izvođači susretnu sa već eminentnim imenima, podrže ih, odmere snage i sebi prokrče put u međunarodne elektronske vode.

 

Svake godine, Srbija i region biraju najbolje od svojih predstavnika da podrže strane izvođače, da uvedu u noć plesa ili je zaokruže. Domaća i regionalna podrška ovogodišnje My Bel Dance Arene su Pytzek, The Good Guys, Mathew Hoag, Sevdah Baby i Symbol One.

 

Pytzek je hrvatski DJ i producent bez koga se ovih dana nijedna žurka ne može nazvati dobrom. Stvara zvuk za igru koji je kombinacija podžanrova tech house, house i disco, dodajući lični pečat koji ga čini neodoljivim. ove osobine već su ga odvele London, Berlin, Pariz, Istanbul, Minhen, Beč, Milano, Beograd, Tuluz, a i rezident je kluba Sirup, kažu najboljeg zagrebačkog kluba.

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=9Nopltcn8hI|width=450|height=364{/mgmediabot2}

 pytzek & examine at moving

 

Već u ranim dvadesetima velikani domaće elektronske scene, The Good Guys iz Novog Sada su poznati po svom atraktivnom živom nastupu koji kombinuje isključivo autorsku muziku i sinhronizovanu videografiju. Inspirisani retro zvukovima i estetikom sint-popa, fanka i brejkdensa, dinamični duo donosi pravi odgovor na rad elektronskih velikana kao što su Daft Punk ili Chemical Brothers. Samo ove godine, izdali su LP "Atlas" za Exit Online Label, i pravili zvaničnu muzičku podršku za Cinema City festival.

Matthew Hoag, neobični Slovenac koji sebe naziva Latino momkom u duši i bira da živi na Ibici gde tvrdi da sloboda koju ima i kao umetnik i kao običan čovek nema pandana ni u jednom drugom mestu na svetu, donosi malo svoje nepresušne životne energije na My Bel Dance Arenu. Primarni zvuci su mu roots, neo-soul i punk, a veštim DJ majstorijama prilagođava ih telima koja bi da plešu. Autentična Ibica, uživo. 

 

 

 {mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=WE3hXlZYYp0|width=450|height=364{/mgmediabot2}

Matthew Hoag at I Love Techno 2008

 

Šta reći za Marka Nastića, a da već ne znamo? Eventualno da je najbolje što u svetu elektronske muzike dolazi iz Srbije, da je odavno evropski brend? Da se može slobodno nazvati rezidentom plesne arene koga publici nikada nije dovoljno. Ako njega nema, oseti se praznina. Ove godine, i on je za Exit Label izdao LP "Music For the Paople" i pustio da se slobodno preuzima, pod svojim aliasom Fatboy JR.

Ove i prošle godine, klubovi odzvanjaju od starih hitova domaće muzike koje smo voleli i koji su nam bili simpatični, bez žanrovskih ograničenja, pitajući se, ko se toga setio, a da ga radi na kul način? Milan Stanković (ne onaj sa Evrovizije) aka Sevdah Baby se ne plaši da će ga kritikovati što oživljava sve sa Balkana, od elektro popa koji je osamdesetih bio na vrhu, do klasika folka koji niko ne sluša a svi znaju. Pokazuje šta sve može da bude kul.  

 

 

{mgmediabot2}type=youtube|youtubeid=tbgPnWy8Qp0|width=450|height=364{/mgmediabot2}

3 poljupca-Sevdah Baby&Shobaja (spot iz Fajront Republike)

Electro punk i electro Funk donose Da Flava & Suck16 koji čine Symbol One iz Hrvatske. Jedni su od onih koji odmah, sad hvataju korak sa najsvežijem u svetskoj elektronskoj muzičkoj sceni i prenose u naše manje okruženje.

 

 

 

 

 

Više informacija:

www.exitfest.org